Kövér László lecsapott: megvan, mit fognak kapni büntetésül az ellenzéki képviselők

Kép forrása: MTI

Kövér az ellenzéki pártok akcióját parlamenti puccskísérletnek nevezte, majd hozzátette: kéri a Ház hozzájárulását, hogy „a lehető legfájdalmasabb szankciókat alkalmazzuk számukra.”

Most kiderült, hogy nem viccelt. Egyáltalán nem érdekli a házelnököt, hogy nemzetközi nívós lapok számoltak be a botrányos parlamenti ülésről, ahol olyanok tartózkodtak az ülésteremben, akik be sem mehetnének, és ahol azonosítókártya nélkül is szavazni lehetett.

Kövér lelke mélyén megszólalt a régi idők „bunkócskája,” és igazi bolsevik módon járt el a demokratákkal szemben.

A botrányos szavazás után a házelnök 400-600 ezer forintos büntetést szabott ki Bangóné Borbély Ildikóra, Kunhalmi Ágnesre, Szabó Sándorra, Tordai Bencére, Tóth Bertalanra, Varju Lászlóra és Harangozó Tamásra – számolt be az esetről a HVG.

Tordai Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelenti Kövért rémhírterjesztés miatt. A politikus azt írta, a házelnök puccskísérletről beszélt, holott az ellenzék semmilyen formában nem alkalmazott erőszakot, sőt, mindvégig hangsúlyozták: békésen, erőszakmentesen, de nagyon határozottan tiltakoznak a törvény elfogadása ellen.

Ha valaki parlamenti házelnökként ilyesmivel riogat, az vagy nem tudja, miről beszél, vagy végtelen cinizmusában felelőtlenül uszít

– írta Tordai.

Kövér pedig büntetgethet, de az igazságon ez semmit nem változtat. Tóth Csaba politológus, az ELTE-ÁJK oktatója, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója gyorselemzést készített, és azt állítja, hogy a tegnapi akció egyáltalán nem a Fidesznek kedvezett.

„Az első parlamenti tiltakozást az váltotta ki, hogy Lezsák indokolatlanul megvonta a szót az ellenzéktől, mert nem akart reggelig a parlamentben ülni. Ezen a héten a kormánypártiak nem voltak hajlandók egyenként szavazni a módosítókról, mert az túl sok ideig tartott volna. Ha a fideszesek végighallgatják az ellenzéket, és végigszavazzák a majdnem háromezer módosítót, nincs a mai nap.”

Az ellenzék ma végre nem volt „ciki”. Kövér annál inkább.

loading...