Hunvald György könnyfakasztó részleteket osztott meg a börtönélményeiről – ettől te is elérzékenyülsz

Korábban beszámoltunk róla, hogy Hunvald György a számos meghurcolt politikus közül újra aktivizálta magát a közéletben, és a legmagasabb szinteken adnak bizonyságot ártatlanságának. Legutóbb Strasbourgban született egy kedvező ítélet mellette, de nemsokára újabb hasonló döntésekre számíthatunk.

Az emberarcú politikus azonban nem kívánja letagadni, hogy a legkeményebb időszakban is helyt kellett állnia. Volt rács mögött, de nem nyomta vállát a bűn terhe. Tudta: egyszer eljön majd az igazság pillanata.

A napokban a Facebook-oldalán emlékezett vissza a legnehezebb időszakokra.

„Büntetés végrehajtási jog tantárgyból 2 oldalas esszét kell írni, „Élet a börtönben” címmel. Azon gondolkodom, melyik végénél ragadjam meg a témát :)” –

ezzel a kiírással kezdte Hunvald György a börtönélményeinek taglalását, aztán újabb bejegyzéseket tett közzé, amelyekben megható élményekről számolt be.

„Szerintetek beleírjam 2009 és 2010 karácsonyát, amikor mécsest csináltunk a zárkában, hogy karácsonyi hangulat legyen? Összegyűjtöttük a reggelire kapott teavajat, megolvasztottuk és leszedtük a zagyot. Az így kapott tiszta olvadt vajat beraktuk üres májkrémes dobozokba és a durva pokrócból vágtunk kanócot. Meggyújtottuk a „mécseseket”, ezek voltak a „gyertyák”.

Gyerekkoromban, mindig gyertyák voltak a fenyőfán. Lekapcsoltuk a lámpát és karácsonyi dalokat énekeltünk. Emberek próbáltunk lenni abban a pokolban. Emberek maradtunk, ahogy a történelem során sokan, akik hasonló körülmények között voltak. Tűrtünk és vártunk…

Előbb vagy utóbb, de a sors helyre teszi a dolgokat.”

Néhány órával később újabb momentumot idézett fel a politikus:

„Vagy talán azt, amikor 2009-ben olyan nagyszerű és európai volt a büntetés végrehajtási törvény, hogy egyszerre 2 felnőtt és két gyerek jöhetett látogatni egy fogvatartottat. Így 2009 karácsonyán, mivel a Büntetés Végrehajtási Intézet nem tudta karácsonyig elbírálni a kérelmemet, hogy a négy gyerekemet megosztva láthassam 30+30 percben,nem tudtam abban dönteni, melyik két gyerekemet lássam karácsonykor.

Ezért úgy döntöttem, hogy ez a karácsony lesz az, amikor először az életemben nem látom a gyerekeimet.

Na, ez az utolsó történet ebben a témában, a többi majd a könyvemben.”

Miközben már teljesen a politikai érdektelenségbe süllyedünk, vegyük észre, hogy mit tesz ez az embertelen kormány azokkal, akik valóban a magyarokat képviselnék, és a Fidesz bebetonozott hatalmát is veszélyeztetve dolgoznának a közjóért! Akkor is, ha börtönbe vetik őket. Akkor is, ha a saját kényelmükről és biztonságukról kell lemondaniuk.

Hunvald György ilyen ember. Érdemes figyelnünk rá a közeljövőben!

 

loading...