„Büntess meg, Laci! Ja hogy engem nem tudsz?” – nagyon durva nyílt levelet kapott Kövér László

Tisztelt Kövér úr, kedves Laci!

Házelnökként módodban áll a Házbizottság elé terjeszteni büntetéseket, amennyiben úgy ítéled meg, hogy valamely képviselő vét a házszabályok ellen, vagy éppen megsérti annak dicső, tiszteletre méltó mivoltját. Nálad van a csekk, és te rendelkezel róla, hogy milyen összeget írsz rá, vagy hogy egyáltalán kitöltöd-e.

A szereped kísértetiesen hasonlít Háy János egyik drámájában, a Gézagyerek címszereplőnek funkciójára. Egy szellemileg csökkent fiú, aki hatalmat kapott egy gomb felett, amivel le tudja állítani a bányában a futószalagot. Ő döntheti el, hogy megnyomja-e a gombot avagy sem, ahogy te is határozhatsz róla, hogy büntit javasolsz vagy nem.

Te általában nyomkodod a gombot. Mert megteheted. Mert ezekkel a büntetésekkel is demonstrálod azt, hogy a demokrácia templomában, a Parlamentben nincs szabad vélemény. Tordai Bence egy bohóc orrot tartott a telefonja kameráján Polt Péter legfőbb ügyész elé. 504 900 forintos bírságot javasolsz a Házbizottságnak. Azért, mert Európa egyik legtöbbet vitatott főügyészéről egy megválasztott képviselő véleményt nyilvánított.

Melyik országban van ez még így? Melyik az a demokratikus parlament, ahol egy bajuszos, morcos bácsi dönti el, hogy miről szabad véleményt mondani és miről nem?

Laci, ezért a levélért én mekkora bírságot kapok? Ja, hogy engem nem tudsz megbüntetni. Egyelőre még az újságírókra nem terjed ki a hatalmad. Nagyon fontos ez a szó: EGYELŐRE. A teljes diktatúrátok még nem épült fel, de ezúton is szeretnék gratulálni nektek: nagyon jó úton haladtok!

Végezetül szeretnélek megajándékozni valamivel Téged is:

Üdvözlettel,

Jabronka Richárd

loading...