Rettenetes emberre mutatott rá Lendvai Ildikó: vérfürdővel fenyegetett, most Orbán barátja lett

Lendvai Ildikó arról az emberről tett közzé kiírást, aki korábban még deportálta volna a vajdasági magyarokat, de most, hogy Magyarország illiberális demokráciává lépett elő, hazánkat egyenesen barátinak nevezte.

Lendvai így ír az esetről:

„A magyarellenes kirohanásai miatt is hírhedetté vált Seselj vajda, az ultranacionalista Szerb Radikális Párt vezetője váratlanul „baráti Magyarországnak” nevezte országunkat: „Testvérünk, Nikola Gruevszki”, miután szerinte az ő emberei, vagyis „szerb csetnikek bajonettjeivel” biztosítva elérte a határunkat, „hajnali öt órakor lépett be a baráti Magyarország területére”.

Nincs szebb a váratlanul szárba szökkent barátságnál. Seselj a délszláv válság idején még vérfürdővel fenyegette az ottani magyarokat, békésebb hangulatában csupán deportálni akarta őket: buszokra rakni és kitelepíteni :Magyarországra. Idén szeptemberben kifejtette, hogy a magyarok tulajdonképpen szlávok, csak nem tudják.(Sajnálatos módon nem hallott türk rokonságunkról.) Amúgy lábbal szokta taposni más
népek, pl. a horvátok zászlóit, jó firma, igazán beillik kormányunk nemzetközi barátai közé,

Csak azt nem tudom, mit szólnak ehhez a deportálásra szánt vajdasági magyarok, akiknek Orbán védelmet, támogatást és barátságot szokott ígérni. Olyat már hallottam, hogy az ellenségem ellensége a barátom. El tudom képzelni, hogy a barátom barátja is a barátom. De hogy a barátom ellensége is ilyen nagy barátommá váljon, ez kissé szokatlan. Lehet, hogy erre más szólások vonatkoznak? Az a bizonyos „embert barátjáról…”, vagy az, hogy akinek ilyen barátja van, annak már nincs is szüksége ellenségre?”

loading...