A fiatal politikus nagyot lépett: elképesztő, hogy mire szólította fel Tarlóst

Barabás Richárd nem az unalmas sajtótájékoztatóiról ismert. A Párbeszéd szóvivője és önkormányzati képviselője olyan témákba is beleáll, amelyeket kevesen mernek akár érintőlegesen is felhozni. Ilyen többek között az a sokak által szennylapnak vélt Lokál újság osztása, amit a Habony-médiával azonosítanak, és amit erőszakosan a kezünkbe nyomnak reggelente az aluljárókban és a köztereken.

A Párbeszéd arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy vagy vonja vissza a Lokál nevű napilap terjesztési engedélyét, vagy biztosítsa, hogy a BKV területén és járművein megjelenhessenek a kormányétól eltérő álláspontok is.

A párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a főpolgármester nem képes megvédeni a budapestieket „attól a propagandától”, amivel Habony Árpád lapja, a Lokál nevű „fideszes propagandaújság elárasztotta őket”. Barabás Richárd úgy fogalmazott: önmagában nem lenne baj egy ingyenesen terjesztett bulvárlap, de a Lokál egyoldalú politikai tájékoztatást ad.

A politikust más témában kérdezték arról a rejtett kamerás felvételről, amin az Advocates Abroad nevű civil szervezet egyik munkatársa elmondja, megtanítják a menekülteknek, hogy mit mondjanak a hatósági interjúkon. Barabás Richárd azt felelte, hogy az Origo cikkeit nem szeretné kommentálni, mert a portál egy „propagandalap”, ami egyértelműen a „kormány politikai színeinek megfelelően nyújt tájékoztatást”. Újabb kérdésre sem akarta kommentálni az ügyet, amit azzal indokolt, hogy nem hallotta a hangfelvételt, az esetről csak az Origóban olvasott.

A szóvivő hozzátette: ha valakinek van elszámolni valója az illegális migráció ügyében, az Orbán Viktor miniszterelnök, aki útlevél nélkül „beengedte” Magyarországra a hazájában börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőt.

Annyi biztos, hogy érdemes Barabás Richárdra figyelni, mert korosztályában jelenleg ő az egyik legtehetségesebb és leginnovatívabb ellenzéki politikus. Neki valóban helye lenne a Parlamentbe! Reméljük, a következő ciklusban ott is láthatjuk majd a munkájának eredményét!

loading...