Döbbenetes kijelentést tett Varnus Xavér – ilyet nem mindenki merne kimondani a politikusokról

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt/MTI

Varnus Xavér orgonaművész végleg elhagyta az országot. Döntésének hátteréről emlékezetes kijelentéseket tett 2016 februárjában. Mióta kint él, a magyar politikával kapcsolatban nem közölt véleményt, azonban úgy hiszem, hogy a kiköltözése kapcsán készített interjú mindenképpen aktuális ma is.

Bors annak idején arról kérdezte, hogy a politika tehet-e a kiköltözéséről.

“Úgy voltam vele, hogy nem akarok 52 éve­sen szívrohammal lefordulni a székről, mert valamilyen barom felbőszít, inkább elmegyek. (…) Ma Magyarországon politikai élet nem létezik, nyílt pankráció van a társadalom minden szintjén. Ott tartunk, hogyha egy tizenöt fős társaság a Gellérthegyen piknikezik, és úgy döntenek, lemennek sétálni a Belvárosba, már azon összeverekednek, hogy melyik hídon menjenek”

– nyilatkozta a bulvárlapnak, majd azt is elmondta, szerinte mi jelentené a megoldást.

“Úgy hívják, patológia. Harminc lábcédulának meg kell íródnia ahhoz, hogy ez az ország megváltozzon.”

A Bors szurkálódására is frappáns választ adott a művész:

Bors: Néhány éve azt mondta, idővel nevet cserél, felhagy az orgonával és elmegy egy olyan országba, ahol senki sem ismeri. Csak az utolsó jött be.

Varnus Xavér: Köszönöm a kedvességét, ezek szerint statiszták töltötték meg legutóbb is a berlini dómot a koncertemen. Valóban mondtam ilyet, de úgy tűnik, még elég sok benzin van a tartályban.

Akárhogy is, a legjobbakat kívánjuk kiváló művészünknek a későbbiekben is!

loading...