Elképesztő dolgot jelentett be Orbán – ettől végérvényesen kiakadsz

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Nguyen Thi Kim Ngan, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (b) megbeszélést folytat az Országház Munkácsy-termében 2017. április 10-én. fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Olyasmit találtunk a Magyar Közlönyben, amire egyszerűen nincs racionális magyarázat. Pontosabban biztosan van, csak azt a mutyik tengerében kell keresnünk. A legújabb hír, hogy 7 milliárd forintért vásárolhatunk művelődési házat. Nem, nem Felcsúton, hanem egy sokkal távolibb helyen: Vietnamban.

A friss Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor Szijjártó Pétert, valamint Bártfai-Mager Andreát bízta meg azzal, hogy Vietnam fővárosában, Hanoiban vásároljanak ingatlant, maximum 7,1 milliárd forintért, amiből már idén 5,7 milliárdot folyósítanak, a fennmaradó összeget 2019-ben és 2020-ban. A 2020-as költségvetésben 28,5 millió forintot szánnak az üzemeltetésre.

Úgy tűnik tehát, hogy Magyarország költségvetésébe belefér, hogy 7 milliárd forintért vásároljon művelődési házat Vietnamban, egy nem is EU-s tagországban, ahol pártállam működik. A Fidesz elkezdte felkutatni a hasonszőrűeket, és most azon munkálkodik, hogy imponáljon nekik. Attól sem riad vissza, hogy ezt a magyar adófizetők pénzéből tegye meg, ráadásul úgy, hogy itthon bármelyik kórházra ráférne az a 7 milliárd forint.

Mégis milyen hasznot remél Magyarországnak Orbán a Hanoiban épülő művelődési házzal? Mit akar ezzel elérni, azon kívül, hogy más diktatúráknak puncsol?

Hamarosan Észak-Koreában fogunk sportcsarnokot építeni?

loading...