Megszólalt Orbán felesége – megreped a plafon attól, amit mondott

Ki gondolta volna, hogy a magyar közéletben érhetnek még minket meglepetések? Lévai Anikó arcpirító megszólalása mégis ezt sejteti. Az Európa Kávézó blog hívta fel rá a figyelmet, szó szerint idézzük a posztot.

“Nézze, én egy egyszerű háziasszony vagyok…” – mondta Lévai Anikó múlt héten az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági mézeskalács-sütésén a 24.hu kamerájába. Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor feleségét is Habony Árpád látja-e el kommunikációs tanácsokkal, de azt biztosan tudjuk, hogy a magyar, átlagos “egyszerű” háziasszony életkörülményei, lehetőségei köszönő viszonyban sincsenek Lévai Anikó irigylésre méltó életével. 

Azt régóta láthatjuk, hogy a milliárdos Orbán köré tanácsadói tudatosan az egyszerű ember image-ét építik, hogy érezhesse minden magyar ember: “végtére ő is csak egy közülünk”, aki hétköznapjaiban kockás favágó ingekben vagy épp bermudanadrágban fényképezkedik és mindig valamelyik gyereke által kinőtt hátizsákkal jár a Parlamentbe. Ó, de szép, mondhatnánk, ha éppen nem a közelmúltban került volna fel az Orbán-család a 6,9 milliárd forintosra becsült vagyonával a tekintélyes Forbes gazdasági magazin legvagyonosabb családjait rangsoroló listára. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt 5 évben a szemünk előtt annyi közpénz, EU-s fejlesztési pénz vándorolt már Orbán apjához, vejéhez, gázszerelőjéhez, fogorvosához, edzőjéhez és barátaihoz, amennyi egy komolyabb város éves költségvetését fedezné. 

És akkor jön a miniszterelnök felesége és mosolyogva azt mondja egy kamerába: “én egy egyszerű háziasszony vagyok”. Persze, nem mondom, hogy egy jótékonysági rendezvényen arról is kellene beszélnie, hogy mennyi ingatlan van a nevén, vagy, hogy a Felcsút környéki gazdáktól lenyúlt földek jelentős részének ő maga a tulajdonosa. (Lévai Anikó földjeiről egy részletesebb írás itt találtható: http://atlatszo.hu/2012/05/18/talpalatnyi-fold-iii-levai-tulajdonostarsa-nyerte-a-legtobbet/).

De kedves Anikó!

Ön mégiscsak az ország egyik legbefolyásosabb családjának tagja. Ön az ország egyik leggazdagabb rokonságába illeszkedik. Ön Magyarország miniszterelnökének felesége. Ön egészen biztosan nem “egyszerű háziasszony”!

Az egyszerű magyar háziasszonyok ugyanis nem svábhegyi villában laknak, gyermekeik nem méregdrága svájci iskolákba járnak és nincsen nekik huszonévesen gellérthegyi öröklakásuk, férjük magánköltségen és magánrepülőn nem jár európai kupadöntőkre, ezzel ellentétben hónap végén filléres problémáik vannak.

Mindezek után azt kell mondanom, kedves Anikó, hogy Ön hazudik! Éppen úgy hazudik, mint amikor az Ön férje, a miniszterelnök azt állította, hogy azért telik sok mindenre, mert csak kolbászt és szalonnát vacsorázik. Ön és a férje az egyetemi padból kerültek a közéletbe, egyikük családja sem volt vagyonos. Mi lenne, ha szembenézne azzal, hogy mindenfajta morális és keresztény elvek hangoztatása mögött Önök alapvetően tolvajok, és a magyar embereket lopják meg nap, mint nap?

loading...