Konok Péter szerint Orbán támogatottsága nőni fog – itt az indok, hogy miért

Konok Péter - forrás: Kötött Fogás videó

Konok Péter Facebook-bejegyzésben fejtette ki, hogy milyen hatással lesz a kormánypártok támogatottságára a Sargentini-jelentés elfogadása. Sajnos nem vetít elő túl szép képet a történész.

„Afféle önfogadás ez, leírom, hogy aztán számon kérhessem magamon (vagy mások számon kérhessék rajtam): szerintem a Sargentini-jelentés elfogadása után a Fidesz támogatottsága Magyarországon egy hónap alatt 2-4 százalékkal nőni fog. Gőzerővel beindul az ostromlott vár hősi narratívája, illetve a „foglaljuk el Európát!” kalandozáskori romantikája. És persze, az egészet sajátos győzelemként kommunikálják már ma is. 

Működni fog, tudatosan felkészültek rá. 
Ne legyen igazam, de sajnos alighanem lesz.”

A Fidesz már a jelentés elfogadása előtt nyilvánvalóvá tette, hogy a Sargentini-jelentést természetesen Soros ügynökeinek közreműködésével készítették, és Orbán Viktor harcolni fog azért, hogy az idegen hatalmak ne befolyásolhassák hazánk működését.

Azok, akik eddig felültek Orbánnak, kaptak egy újabb dózist a miniszterelnöktől, és még erősebb háborús retorikával nézhetnek szembe a következőkben. Vasárnapra az MSZP-P-DK közös tüntetést szervez a Bem térre 16:00-ra.

 

loading...