Kiszivárogtatták Orbán megszólalását a frakcióülésről – ezzel a véleménnyel elárulta magát a kormányfő

Orbán Viktor azért ment el a Sargentini-jelentés vitájára, hogy ott erős vezető képét keltve, megmutassa, hogy Magyarország képes megvédeni magát és ő is kézben tartja az eseményeket. A fideszesek a Néppártól családként beszéltek és némely néppárti képviselő is biztatta Orbánt, hogy mutasson utat Európában, vigye ő a fényt az emberek előtt.

A jelentést azonban nem fogadhatták volna el a Néppárt nélkül, és ez üzenetet is jelentett Orbán felé, amit ő is dekódolt. Erről árulkodik az a kiszivárgott megszólalás, amit egy neve elhallgatását kérő résztvevő árult el az ATV.hu-nak.

Orbán Viktor Velencén, a Fidesz-frakció kihelyezett zárt ülésén az egyik résztvevő elmondása szerint körülbelül ugyanakkora esélyt adott arra, hogy a Sargentini-jelentés és a 7-es cikkelyes eljárás elindítása miatt kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, mint amennyit annak, hogy ezt megússzák.

A zárt ajtók mögött zajló megbeszélésről az ATV informátora továbbá azt mondta, hogy:

A miniszterelnök a több mint 110 néppárti igen voksról a fideszes és KDNP-s képviselők előtt egyértelművé tette, hogy Merkel kancellár büntetni akarta a kormányt.

Úgy tűnik tehát, hogy nemcsak a köznép felé vetít elő összeesküvés-elméleteket Orbán, hanem a sajátjai felé is, de ott nem Soros, hanem Angela Merkel a hunyó.

A véleményből viszont egyértelműen kiderül, hogy Orbán korán sem olyan magabiztos, mint ahogy azt mutatja kifelé. Érzi a vesztét, és tudja, hogy Európában már leszerepelt.

loading...