Irdatlan hazugságon kapták a Pesti Srácokat – kénytelenek voltak beismerni

Kép forrása: Huth Gergely Facebook-oldala.

A Fidesznek és a kormánypártokhoz közeli médiának teljesen mindegy, hogy igazat írnak-e, ha azzal illeszkedhetnek a központi propagandához. Így történt ez a Pesti Srácok esetében is. 2018. július 11-én publikáltak egy cikket „Soros fia és annak fekete barátja is felvonult a Budapest Pride-on, Videóval” címmel. Ezt az írást aztán később levették, ugyanis miután elterjedt a hír általuk, szembesítették őket a hazugságukkal.

Két résztvevőt tettek közszemlére, aljas módon összefüggésbe hozva őket Soros György családjával, holott két olyan személyről volt szó, akik semmilyen rokoni kapcsolatban nem állnak a Fidesz ellenségképével.

A portál le is hozott egy rövidke helyreigazítást, ahol az eredeti cikket nem linkelték, csupán a címét idézték. Próbáltuk megkeresni a szóban forgó anyagot, de azt már utólag levették az oldalukról.

A helyreigazításban ezt írják:

„Portálunkon 2018. július 11. napján «Soros fia és annak fekete barátja is felvonult a Budapest Pride-on, Videóval» címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a 2018-as Budapest Pride felvonuláson Soros György fia és fekete barátja is részt vettek. Cikkünkben és a linkelt videóban olyan személyeket mutattunk be, akik nem tartoznak Soros György családjához. E két személytől ezúton elnézést kérünk.”

Elnézést kérnek attól a két személytől, akikről a cikk megírásakor is tudták, hogy nem a Soros család tagjai. Mégis valótlanul állították ezt a tényt, anélkül, hogy megbizonyosodtak volna vélelmük ellenkezőjéről. Nyilván nem is az volt a céljuk, hogy az igazságot tegyék közzé, hanem erősíteni akarták a Soros György és a Budapest Pride elleni felhangjukat.

Ha már Soros fia, akkor nyilván buzi, nem beszélve a „fekete barátjáról,” akinek a bőrszínét is nagyon fontos volt kiemelni. Kár, hogy egyáltalán nem volt igaz…

A Pesti Srácok lényegében csak idomult a köztévé, az Origo, a 888 és társainak módszereihez. Megszokhattuk már tőlük…

 

loading...