Barabás Richárd élő adásban teregette ki a szennyest Matolcsyról: „a szeretőit tette különböző pozíciókba”

Kép forrása: ATV Start

Megszokhattuk már, hogy a magyar politikában mindenki csak utalgat, célozgat, de félve a perektől, vagy a kormány esetleges bosszújától, senki nem mer nyíltan beszélni. Barabás Richárd a fiatal politikusok közül azon kevesek egyike, aki új irányt visz a közbeszédbe, és kendőzetlenül mondja ki, amiről bizonyosan tudja, hogy igaz.

Így történt ez ma reggel is az ATV Start műsorában, ahol Barabás szerint Matolcsyval több baj is van, majd ezek közül olyanokat emelt ki, amiket mások ezidáig nem szoktak, vagy nem mertek.

  • A Párbeszéd szóvivője szerint Matolcsy György ezoterikus hitrendszere miatt nincs többek között a Jegybank parkolójában 8-as és 13-mas szám. Ezek ugyanis különféle babonákhoz köthetők. (Ha emlékszünk még, Tarsoly Csabáék a Quaestor esetében 72 millióért rendeltek hindu tűzmágiát azért, hogy az ellopott pénzt vissza tudják varázsolni. Vajon Matolcsy is így bánik a közpénzekkel?)
  • Barabás úgy gondolja, hogy a jegybankelnök monetáris politikájával is gondok vannak.
  • Harmadrészről a politikus nem tartja helyesnek, hogy

„a szeretőit tette különböző pozíciókba”

A műsorvezető ezen a ponton megjegyzi Barabásnak, hogy „nem elegáns ezt így megfogalmazni.” A szóvivő még erre is rákontráz:

„Elegáns, vagy nem elegáns, de ez történt. Szerintem inkább nem volt elegáns megcsinálni.”

A Párbeszéd részéről Barabás Richárd még egy keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy attól tart: az új közigazgatási bíróságot nem szakmai alapon, hanem a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően szervezik majd meg, és így a Kúriából kiszervezik majd azokat a kényes ügyeket, amelyekben a Kúria eddig a kormánypárt számára kellemetlen döntéseket hozott.

Közölte, ha az új közigazgatási bíróság nem politikai, hanem szakmai alapú akar lenni, akkor az első lépése kell, hogy legyen a kormánynak, hogy a Kúria eddigi közigazgatási bíráit „kérdés és pályázat nélkül” átveszi.

 

 

loading...