Döbbenetes kijelentést tett Orbán: „a miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak”

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

A 444 ásta elő Orbán egy korábbi nyilatkozatát, amikor is a miniszterelnök még soknak tartotta a 274ft-os Eurót is, ezért egyenesen azt nyilatkozta:

„A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”

Tudva lévő, hogy az eurót reggel 8 órakor 327,71 forinton jegyezték a szerda esti 327,85 forint után. Szerdán az euró jegyzése 328 forint felett is járt, ahol a forint történelmi mélypontot állított be.

Orbán Viktor annak idején egyértelműen a miniszterelnök személyének tudta be a forint kritikus állapotát. Mostanra azonban olyan mélypontra került a valutánk, hogy összehasonlítva a kormányfő szavait egykori önmagával, egészen konkrétan megdöbbenünk:

Az alábbiakat szintén Orbán mondta:

  • A jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. A bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.
  • Elég rosszul hangzik, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta Vlagyimir Putyint. Nyilván senki sem kívánja Magyarországon, „hogy a pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson”, ezért még azelőtt meg kell oldani Magyarország bizalmi válságát, mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani.

Még az a szerencse, hogy az Orbán-kormány idején, napjainkban nem került az ország orosz kézre. Talán egy miniszterelnök-csere valóban ráférne Magyarországra…

loading...