Lendvai Ildikó a sajátjai ellen is tüntetne – rég láttunk ilyen kiborulást

Kép forrása: MTI

Ez már neki is sok

Csak nem csillapodik a tegnap kirobbant botrány a 20. kerületi amputált lábú kisfiú ügyében. Mint ismert, Pesterzsébet önkormányzata egy tegnapi döntésével nem akarta meghosszabbítani egy olyan család bérleti jogát, amely legfiatalabb tagjának, Viktorkának, amputálni kellett egy betegség miatt a lábait.

Az ügy kapcsán Lendvai Ildikó is megszólalt, aki a Facebookon fejezte ki mélységes megdöbbenését az esettel kapcsolatban. A politikus nem lacafacázik, hanem egyenesen leírja, hogy bár nem szerencsés az embernek a saját párttársaival nyilvánosan csatározni, de

„az istenért, ez fontosabb, mint a pártfegyelem!”

Majd elég egyértelműen utal rá, hogyha a baloldal nem úgy viselkedik, ahogy az elvei szerint kellene, akkor képes lenne akár tüntetni is az lelkiismerete mellett, a baloldal ellen:

Ugyanakkor történt egy reménykeltő fordulat, aminek hatására talán Lendvai is újragondolja az álláspontját. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke kommentben jelezte, hogy megszületett a szerencsés megoldás:

Bárki bármit is gondoljon a baloldalról, ezt most szépen és gyorsan sikerült helyrehozni. De akkor miért nem lehet ilyen hatékonyan csinálni minden nap?

UI.: Reméljük, az MSZP új elnökségének hatékonysága az elkövetkezendő években is ugyanennyire jellemző lesz majd.

loading...