Orbán összefüggést talált a sportmilliárdok és a hazaszeretet között

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor célja, hogy 2030-ra Magyarország a legegészségesebben élő nemzet legyen Európában. Szóval megvan egy újabb ürügy, hogy még több pénzt lopjanak el a haverok sportlétesítmények építésekor. A kijelentés a Tokaji Vízitúra Központ átadóján hangzott el.

A Tokaji Vízitúra Központ egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat odatartozónak – mondta Orbán csütörtökön a létesítmény ünnepélyes átadásán.

Itt is igaz a jól bevált Fidesz-retorika. A cél szentesíti az eszközt. Nem számít, mihez kell nyúlni ahhoz, hogy céljaikat elérjék. Legyen szó hatalomban maradásról -lásd gyűlöletkampány- legyen szó építőipari beruházóhaverok gazdagításáról. Azt már most leszögezhetjük, hogy semmi sincs ingyen. Ki tudja, Orbán Viktor személyesen milyen ellenértékeket, és milyen formában kap. Bizonyára ha pénzről van szó, a tranzakció nem a megtakarítási számlájára fog beérkezni. Hivatalosan egy középosztálybeli vagyonával rendelkezik, nyilván, ezt a mesét senki nem fogja elhinni az Orbán-fanokon kívül. Orbán szerint egyébként, aki nem sportol:

azok így vagy úgy, de el fogják azt veszíteni (a hazaszeretetet)

Mondja ezt az az ember, aki miatt százezrek hagyják el a Magyarországot.

 

 

loading...