Mészáros Lőrincnek nem volt hol aludnia – bravúrosan oldotta meg a problémát

MTI Fotó: Földi Imre

Lehetséges, hogy Mészáros Lőrincnek problémái akadtak az elszállásolással Ausztriában és Montenegróban, legalábbis erre utal legutóbbi vásárlása, ahol nem szállodai szobát vett ki, mint mások, hanem rögtön megvette a hoteleket.

Orbán kedvenc gázszerelője, Mészáros Lőrinc két osztrák szállodát, egy montenegrói wellness hotelt és a szegedi Aquapolist vásárolta fel a héten. A Konzum Nyrt. tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozata utolsó lépéseként, hétfőn megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét – közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Tehát meg van az oka a polgármesterségről való lemondásnak: olyan tranzakcióba kezdett Mészáros, amelyet nem akar már a vagyonbevallásában feltüntetni. Valószínűleg olyan pályázati pénzeket fog elnyerni (ajvé!), amelyre polgármesteri posztja miatt nem pályázhatott. Uniós vizsgálat is indulhat, viszont Mészáros felelősségét polgármesteri minőségben nem vonhatják már felelősségre.

A legutóbbi fél évben, a nemzet mészárosa közvetlen és közvetett módon 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is -sokak legnagyobb bánatára.

 

loading...