Leírták: Kunhalmi Ágnes visszalép – Mesterházy háttérbe szorul

Forrás: Kunhalmi Ágnes - Facebook

A Független Hírügynökség információi szerint Kunhalmi Ágnes ma visszalép Tóth Bertalan javára az MSZP elnöki posztért folytatott küzdelemben. A szocialista párt jelölő-bizottsága ma tart ülést a 17-i elnökválasztás előtt – jelentette be saját forrásaira hivatkozva a Fühü.

Hozzáteszik:

„Tóth Bertalan támogatottsága Mesterházy Attilával szemben 60:40 százalék.”

Korábban a Pesti Bulvár beszámolt róla, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő már tegnap elővetítette Kunhalmi visszalépését, valamint az ellenzéki párton belüli egység kialakulását az alábbi kiírásával:

„Belügyeinkről:

Hiszek az együttműködés erejében!

Kérem, most csak azok olvassák el ezt a posztot, akik hozzám hasonlóan úgy érzik, a magyar demokrácia visszaszerzéséhez nélkülözhetetlen az erős MSZP megépítése. Ehhez pedig egy csapat a mozgalmon belül, mely egymás közti hatalmi játszmák nélkül csatárláncba állva lebontja a romokat és a Horn-i cölöpökre új baloldalt épít.

Hónapok óta ennek az együttműködésnek a létrehozása a célom, célunk. Ahol például Kunhalmi Ági, Tóth Berci, Harangozó Tamás, Komjáthi Imre és én nem egymással vetélkedünk a tisztségekért, hanem vállaltan egymást erősítjük. Mindenki felelősségvállalására szükség van. Ez az igénye a tagságnak és a minket támogató választóknak is.

Éppen ezért elfogadtam Tóth Bertalan felkérését, hogy a számos jelölés közül az elnök-helyettesi pályázatot adjam be, az európai politikánkért felelve. Így Kunhalmi Ági a velünk való szövetségben vállalhatja a választmány vezetését. Mindenki a fedélzetre!”

A sajtóértesülések alapján Kunhalmi visszalépésével Tóth Bertalan, Ujhelyi István, Kunhalmi Ágnes (mint választmányi elnök) és Komjáthi Imre lehetnek az MSZP elnökségének legfajsúlyosabb szereplői.

Mindez azonban a kongresszuson, vagyis a küldöttek szavazatain múlik.

 

loading...