Beveti az ifjú titánt a Párbeszéd – végre színt visznek a politikába

Forrás: FB

Készül valamire a Párbeszéd?

Egészen különös hírek kapnak szárnyra a Párbeszéd háza tájáról mostanában. A Karácsony Gergely vezette baloldali párt úgy látszik, komolyan veszi a frakcióval együtt járó megnövekedett politikai súlyát, és mintha tudatosan készülne valamire

Az első meghökkentő jel az volt, amikor múlt szombaton kiderült, hogy Karácsony Gergely parlamenti mandátumát Kocsis-Cake Olivio veszi át, amiben az volt a különleges, hogy

személyében a történelem első magyar „csokibőrű” képviselőjét köszönthetjük.

A csokibőrűt azért merem leírni, mert az újdonsült honatya maga utalt tréfásan bőrszínére ezzel a kifejezéssel. Ez pedig önmagában egy óriási állítás ezekben a mostani időkben, amikor a kormány mindent elkövet, hogy tagadja a magyar sokszínűséget és riogasson mindennel, ami „más”. Ám most nagyon úgy tűnik, hogy a Párbeszédben a srácok nem bírnak leállni és további meglepetéseket kotyvasztanak nekünk a párt boszorkánykonyhájában.

Bár még hivatalosan sehol sem jelentették be, de apró kis kiszivárgott információmorzsákból úgy tűnik, hogy nem akárki veszi át a párt szóvivői pozícióját. (Mint ismeretes, a korábbi szóvivő, a „tegezős” Tordai Bence listáról bejutott az Országgyűlésbe.)

Ha jól okoskodom, akkor

a Párbeszéd új szóvivője nem más, mint az ütős politikai akcióiról ismert és a melegségét nyíltan vállaló Barabás Richárd lesz.

Nézzék csak:

Vagy itt:

A Párbeszéd ezzel nagyon nem nyúlhat mellé, hiszen Barabás Richárd már most országosan ismert és kedvelt politikusa a pártnak. Aki esetleg valami furcsa okból kifolyóan mégsem ismerné, annak a kedvéért emlékeztetőül: ő volt az, aki például nem félt szemtől szembe kérdéseket feltenni a „Soros-tervvel” riogató fideszes aktivistáknak. Ráadásul videót is készített róla, amelyet több százezren néztek meg:

Szóval, előbb egy „csokibőrű” parlamenti képviselő, majd egy meleg „akcióhős” szóvivő. Ez nagyon úgy fest nekem, mintha itt valami nagyon tudatos tervezés húzódna meg a háttérben. Az persze nem is lehet kérdés, hogyha a baloldal végre szeretné magát összekapni, pont ilyen lépéseket kell megtennie, különben ki hinné el, hogy valódi alternatívát kínálnak az orbáni világgal szemben? Ne felejtsük el, hogy például a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeao hasonló elvek mentén sikerrel szervezte meg a kormányát. Csak nem erre készül titokban a Párbeszéd is?

De ami talán még ennél is fontosabb: nem utolsó sorban büszke vagyok rá, hogy a barátaim között tudhatom ezt a remek embert.

loading...