Konok Péter frappáns kiírással leplezte le Orbán valódi szándékait

VE-ZÉR-ESZ-ME

Azt gondolták, hogy ez egy békés péntek lesz? Kicsit süt a nap, kicsit esik az eső és ha szerencsénk van, sikerül távol tartanunk magunkat a politika őrületétől? Sajnos Orbán Viktor tett róla, hogy ne így legyen.

A miniszterelnök ma reggeli – immáron szokásosnak is mondható – Kossuth rádiós beszélgetésében ugyanis egészen meghökkentő kijelentéseket is megfogalmazott. A minden héten elhangzó közhelyek mellett ugyanis azt is kimondta Orbán, hogy 2030-ig egy bizonyos vezéreszme segítségével kell megérteni, amiket mond. Többek között hosszasan papolt kereszténységről, férfi-nő házasságról, idegen kultúrákról és a szokásos riogatásokról. Mindez talán nem is tűnik olyan életveszélyesnek, ám Konok Péter szellemes párbeszéddel hívta fel a figyelmünket a veszélyre:

„- Te jó ég! Ezer éve nem láttam, kedves… öhmmm…
Vezéreszme. Bizony, megvan már hetven éve is, hogy találkoztunk. 
– Érdekes, pedig az arcára pontosan emlékszem… akkoriban is így hívták?
– Dehogy, magyarosítottam. Akkor még Führerprinzip volt a nevem.”

Konok tehát arra utalhat, hogy vészesen közel kerültünk az egykori náci retorikához. Vajon az egykori ordas eszmék könnyen új erőre kaphatnak, ha Orbán Viktor ezen az úton megy tovább? Egy biztos: Konok Péter meglátásai pontosak szoktak lenni. Erről pedig nem ártana akkor mindenkinek tudnia.

loading...