Beteljesülhet Orbán rémálma: pártalapításon töri a fejét Alföldi

Alföldi Robi, a politikus?

Nagyon érdekes mondatok hangoztak el Alföldi Róbert szájából a HírTV egyik műsorában. A népszerű színész-rendező, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója akár pártot is alapíthat!

A HírTV-n utolsó adásához érkezett Weiszer Alinda sokak által kedvel kulturális interjúműsora és utolsó vendégként Alföldi Róbertet hívta meg egy kis beszélgetése. (Lesz egy utolsó utáni rész is, abban Alföldi fogja interjúvolni Alindát.) És bár alapvetően a kulturális élet nehézségeit elemezték, Alföldinek igen érdekes állítások hagyták el a száját. Például:

„én nem haragszom, és nem megsértődve vagyok. Egy nagyon egyszerű dologról van szó: ez a televízió nem azért változott meg, mert belátták, hogy amit korábban csináltak, az rossz volt, hanem mert a tulaj kiesett a pikszisből.”

Ez már csak azért is érdekes, mert korábban a színész-rendező mereven elhatárolódott attól, hogy bármikor is betegye a lábát a Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó tévébe. Majd egyenesen a dolgok közepébe vágott, egyenesen Alindának címezve a gondolatait: „mondjuk szépen, hogy végetért a szerződésed, mondjuk nem szépen: elzavarnak. Hogy megszűnik valami fontos. Hogy megszűnik egy műsor.”

Majd egyenesen ráfordulva a politikai élet nagy kérdéseire kijelentette, hogy

„felmerült benne, hogy politikus legyen, de egy meglévő pártba nem lépne be, csak egy újba”

valamint hozzátette azt is, hogy

„a pofázáson kívül kell valamit csinálni is.”

Azt persze nem tudjuk, mennyire komolyak ezek a szándékok az országosan elég nagy népszerűségnek örvendező rendező fejében, de az biztos, hogy Alföldi Róbert üde színfoltja lehetne az ellenzéki pártvezetőknek. De vajon segítene ez Orbán Viktor leváltásában? Ti mit gondoltok?

 

loading...