Megalázta, és nem engedte vért adni egy orvos a tizenéves fiút – az indoktól te is felkapod a vizet

Egy LMBQ-csoportban tette közzé az alábbi bejegyzést egy fiú, aki kérte nevének elhallgatását, de konkrétumokat osztott meg az Ellenszéllel az esettel kapcsolatban.

„Sziasztok.A véleményetekre vagyok kíváncsi!?

A mai napon elmentem egy véradásra. Gondoltam ha már csak ennyivel,de tudok “segíteni” másokon.Életemben nem voltam még vért adni,de a mai nap után nem is lesz rá alkalmam,ha szeretném se.Ugyanis kaptam egy űrlapot,amit ki kellett tölteni. X-elgetek,amikor eljutottam addig a kérdésig amit csak férfiaknak tettek fel:Volt-e már férfival nemi kapcsolata?

A kérdésre az igen alatti kis rubrikát jelöltem be.Majd sorban álltam az orvoshoz,aki az űrlap szemügyre vétele után döntötte el,hogy az illető adhat-e vért,vagy se. A kezébe adtam,majd rákérdezett,hogy ez most komoly?..

Azonnal eltiltottak a véradástól a jövőre nézve is, mivel ha valaki homoszexuális,az a törvény szerint nem adhat vért, mert

“biztosan van valami fertőzése, akkor is ha ezt nem mutatja ki a szűrés”

-mondta nekem. Majd mint magánember hozzátette, hogy hallgassak rá, és hagyjam fel ezt az életmódot és ne érintkezzek férfival,

„mert ez nem normális.”

Kérdem én,ha azt tanácsolom neki,hogy kezdjen el pasik felé kacsintgatni,akkor majd valami változni fog?Még jó, hogy nem akart felírni nekem valami gyógyszert rá,pedig nagyon közel volt már hozzá ? Hogy lehet a melegeket ilyen undorító módon kezelni?Mellesleg ebből kiindulva egy nő is lehet nemi beteg,mégse volt a lapon külön nekik szánt kérdés ezzel a témával kapcsolatban.

Azt ne mondják nekem,hogy ha valaki “védekezik” és elmegy vért adni, ráadásul homoszexuális, akkor az egyértelműen nemi beteg, és fel kell vinni az adatait a rendszerbe, hogy sehol máshol ne tudjon vért adni…”

Megkerestük a bejegyzés íróját, aki az érintett orvos nevét nem tudta megmondani, azonban azt igen, hogy helyileg Előszálláson történt az eset, és a dunaújvárosi orvosok tartottak kirendelt véradást.

Kommentárunk:

  • A melegek eltiltása attól, hogy életeket mentsenek, nettó diszkrimináció, bármit is állítanak erről.
  • Egy orvosnak tudnia kell, hogy a homoszexualitás nem betegség, hiszen elvégezte az orvosi kart, vagyis rendelkezik a szexuális orientációval kapcsolatos ismeretekkel.
  • Egy orvos nem beszélhet így egy tizenéves fiúval, aki segíteni szeretett volna, akkor sem, ha a véradás az esetében nem megengedhető.

Elküldjük a cikket a dunaújvárosi kórháznak is. Amennyiben válaszolnak, új írással jelentkezünk. Kérjük, oszd meg te is ezt a cikket, hogy minél többen tudjanak az esetről! Köszönjük!

loading...