Ifjú titán szállt szembe Orbánnal: mindent felülír, amit a miniszterelnökről állít

Váratlan fordulat

Nem szoktunk hozzá, hogy Orbán Viktornak bárki ellentmondjon, legalábbis a sajátjai közül. Ahhoz meg végképp nem, hogy nyílt színen alázzák meg a magyar miniszterelnököt. Ám ami most történt, az olyan döbbenetesen váratlan gyomrost jelenthet Orbánnak, amiből nem lesz könnyű felállnia.

Orbán Viktor ugyanis másról sem beszél már évek óta, minthogy nyakunkon az azonnali migráns-invázió, aminek legfőbb oka nem más, mint a milliárdos Soros György. Ez folyik a csapból, ez folyik a tévéből, ez folyik éjt-nappallá téve minden hullámhosszon. Már ami a kormánypropagandát illeti. Csakhogy nem várt fordulat húzhatja keresztül a miniszterelnök számításait. Ifjú titán bukkant fel a játszótéren és neki nem annyira tetszik ez az állandó Sorosozás.

Az Ellenszél olvasóinak és a politika iránt rendszeresen érdeklődőknek bizonyára nem kell bemutatni Sebastian Kurzot. Jelenleg ő Európa legfiatalabb (30 éves mindössze) vezetője, ráadásul nemhogy nem vérbeli baloldali vagy esetleg méregzöld környezetvédő, hanem kemény jobboldali politikus, aki többek között a menekültellenes retorikájával nyerte meg az osztrák választást. Orbán korábban maga „vonatozott” el hozzá Bécsbe, hogy a kegyeit keresse. De a barátság csak nem született meg…

A mandiner.hu beszámolója szerint ugyanis a kancellár sajtótájékoztatót tartott, amelyben határozottan tagadta, hogy szerinte Soros György azon mesterkedne, hogy migránsokat telepítsen Európába. Hovatovább a diplomáciai szokásoktól eltérve keményen nekiesett a magyar miniszterelnöknek, ugyanis

„Kurz a hírügynökségi jelentés szerint hozzátette, hogy ő maga „negatívan ítéli meg” Orbán Viktor kijelentéseit.”

Ez pedig nem kis állítás, a hétköznapi nyelven szólva ez valami olyasmit jelenthet, minthogy „az a pasi egy hülye”. Vajon vehetjük ezt kemény üzenetnek az osztrákok részéről, mintha csak azt mondanák, eddig és ne tovább? Érthetjük úgy mindezt, hogy az európai jobboldal mostantól nem áll teljes mellszélességgel a magyar miniszterelnök mögött? És lehet ennek bármi kapcsolata azzal, hogy a választások óta rendszeresen vonulnak tömegek az utcára új választást és egységes ellenzéki fellépést követelve?

Egy osztrák EP képviselő pedig mindehhez még azt is hozzátette, hogy

„Egy felelősségteljes és komoly osztrák külpolitikában az olyan Orbán-féle eszközöknek, mint a bűnbakkeresés és a kitalált ellenségképek, nincs semmiféle keresnivalójuk.”

Nem tartom tehát elképzelhetetlennek, hogy megtörtént a nagypolitikai fordulat és innentől Orbán Viktor magára hagyják még a jobboldali európai vezetők is. Ám ha nem is ez volna a teljes valóság, egy ifjú titán akkor is szembefordult a korábban legyőzhetetlennek hitt „magyar bálvánnyal” és egyetlen mondatával porrá alázta. Ilyenre pedig nagyon régen volt már példa. Vagy talán még sosem.

loading...