Megszólalt Erzsi gazdija, a tüntetések sztárja: nem mindenkinek fog tetszeni, amiket mondott

A Nagy-Mandátumkérdés

Erzsit, az internet sztárját senkinek sem kell bemutatni. Facebook oldalán (Erzsi for President) a híres cirmos rendszeresen szólal meg közéleti kérdésekben, így mutatva bölcsen utat az ő követőinek. Ám történetesen most nem ő, hanem a gazdája és a róla szóló könyv szerzője, Homonnay Gergely, újságíró, tett közzé egy elég megosztó bejegyzést Facebookon. Ez bizony nem fog mindenkinek tetszeni.

Homonnay, akit egyébként a legutóbbi ellenzéki gigatüntetésen is hallhattunk szónokolni, most az ellenzéki mandátumokról szóló parázs vita kérdésébe szólt bele és foglalt markáns állát. Én nem szeretném eldönteni, hogy igaza van-e vagy nincs, de az érveit legalábbis érdemes meghallgatnunk!

„MI LEGYEN AZ ELLENZÉKI MANDÁTUMOKKAL?

A választások éjszakáján az első gondolatom az volt, hogy oké, a Fidesz keményen elcsalta a választást, de az ellenzéknek is szerepe van abban, hogy idáig jutottunk. 
Nem vehetik fel a mandátumot, nem asszisztálhatnak biodíszletként a Fidesz kétharmados őrületéhez.
Ezt páran jól megkommentálgattuk egymással. Megerősítettük egymást abban a hitben, hogy ez így helyes, és azt hittük, miénk a bölcsek köve.

Kezdi nagyon keserűen Homonnay, nem rejtve véka alá a kétségbeesést, ami a választás éjszakáján úrrá lett rajta.

Dühös voltam a pártokra, mert lehetett volna bojkottálni a választás, lehetett volna ezt meg azt csinálni, de nem csinálták.

Csakhogy

Mi választók is gyakorolhattunk volna nyomást a pártokra, hogy bojkottálják a választást, de nem csináltunk semmit.

Tehettünk VOLNA ezt-azt, de néztük tétlenül, hogy mi folyik abban az országban, ami a hazánk.

Az ország a sokkból a választást követően felébredt, és egy pár véleményvezér ma is azt követelil, hogy ne vegyék fel a mandátumot az ellenzéki képviselők.

Nézzük a forgtókönyvet, mi történik, ha az ellenzéki képviselők nem veszik fel a mandátumot.

Az egyéni választókerületekben választást írnak ki.
Megindul a fideszes gőzhenger, a nyugdíjasok kapnak Erzsébet utalványt, az ovisok gyűrűjében párszor megjelenik a fideszes jelölt, a helyi média közpénzből hazugságokkal átmossa az emberek agyát, és könnyen bekövetkezhet, hogy az ellenzéki pártok elveszítik a mandátumokat, és az ellenzéki képviselők helyére beülnek a fideszesek.

Ezt akarjuk? 
Nyilván nem.”

Majd azzal folytatja, hogy milyen lehetőségei vannak még egy kétharmadban is ellenzéki képviselőnek. Felhívja továbbá a figyelmünket a saját felelősségünkre is a politikával kapcsolatban:

„És akkor most ne is beszéljünk arról, hogy egy parlamenti képviselő többletjogosítványokkal rendelkezik: betekinthet olyan iratokba, amibe a választópolgár nem, elmehet az önkormányzatokhoz (lásd ELIOS-ügy) pampogni. Még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi mindent megtehet, amit egy választópolgár nem.

Azt gondolom, sokkal nagyobb együttműködésre van szükség a mandátumot nyert ellenzéki képviselőkkel ahhoz, hogy itt valóban változzanak a dolgok. A változáshoz nekik, ellenzéki pártoknak is újra kell gondolniuk magukat, DE NEKÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKNAK IS VÁLTOZNI KELL. Nem dőlhetünk hátra a fotelekben, és oszthatjuk tovább az észt.
Részt kell vennünk a politikában, mert bedarálják az országot, és ehhez össze kell fognunk.

És nem azt kellene szajkózni, hogy adják vissza a mandátumot. 
Ez politikailag teljesíthetetlen, a mai helyzetben abszurd, és konkréten öngyilkosság.

Ha egyetértesz, oszd. meg.”

loading...