Schmidt Mária tolta ki a Soros-listát: még a halottakat is számba vették!

Forrás: nol.hu

Kezdődnek a listázások?

Ahogy várható volt, alig lett vége a választásnak, a Fidesz máris nekilátott a bosszúhadjáratnak. Schmidt Mária lapjában, a Figyelőben tették közzé a „Soros-lista” neveit, ám egészen váratlan hibákat is elkövettek.

A 24.hu tudósít részletesen az ügyről és őszinte döbbenettel írják, hogy

„Egy valaha nagy presztízsű hetilapban két oldalon „zsoldosok” (definíció: Olyan katona, aki pénzt kap azért, hogy harcoljon valaki ellen.) neveit sorolják. Fekete háttér előtt, mint valami fekete márványból faragott hősi halottakat felsoroló emlékművön.”

Ez aztán valóban a legsötétebb időket idézi. Ugyanakkor ne ijedjünk meg az elsőre rémítőnek látszó fordulattól! Ha egy kicsit megpiszkáljuk a felszínt, rögvest kiderül, hogy ócska bábszínházat látunk, a szörnyek papírmasé-figurák, az ijesztő hangokat pedig kiégett statiszták adják ki magukból…

Ugyanis a Figyelő cikkének állítólagos szerzője, egy bizonyos Csanády András már maga is arról panaszkodik, hogy

„Megpróbáltunk utánajárni, pontosan kikről van szó, így átnéztük a milliárdoshoz közvetlenül  vagy akár csak közvetve kötődő, jelentősebb magyarországi szervezetekben dolgozók névsorát – már ahol egyáltalán van ilyen. A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít”

De nézzünk ennek egy kicsit az aljára! A propaganda szerint tehát itt egy hatalmas összeesküvés zajlik, amelyet alig-alig tudnak leleplezni. Ám ahogy a 24.hu is írja, például a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti székhelyének a dolgozóit kábé két kattintás elérni az interneten. És össze-vissza ennyi is az egész óriási leleplezés:

„dolgozói névsorokat közöl mindenféle válogatás nélkül olyan szervezetekből, akik kapnak valamilyen támogatást Soros valamelyik alapítványából. Ők a szerencsés kiválasztottak, ők számíthatnak egy jó kis vegzálásra”.

Nyilván felkészülhetnek még a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai, a CEU oktatói, az Amnesty International dolgozói, a K-Monitor és a Direkt 36 újságírói és természetesen az örök „bajkeverő”, Gulyás Márton. Ők előbb-utóbb bizonyára sorra fognak még kerülni. Ám ahogy mindebből látjuk, az égvilágon semmiféle nagy leleplezés nem történt, ez csak füstbomba, semmi más.

További érdekességre ad okot, hogy Chikán Attilát is számba veszik a Figyelő cikkében, ám szépen elfelejtkeznek róla, hogy egyébként a kormánnyal kritikus Chikán gazdasági miniszterként működött az első Orbán-kormányban.

 

A slusszpoén az egészben pedig az, hogy

„legalább két halott is van a listán: Ernest Gellner, filozófus, aki már 1995-ben elhunyt. Illetve Yehuda Elkana, történész, aki 2012-ben halt meg.”

Hát tényleg csak ennyit tudtok?

loading...