Így zavard el Orbánt: 5+1 dolog, amit te is megtehetsz még vasárnapig

Az utolsó utáni utáni utáni utáni pillanat is…

Már csak napok vannak hátra. Vasárnap ilyenkor már nagyjából sejteni lehet, hogy mivel zárul az eposzi küzdelem Orbán Viktor ellen. Ez négy nap. Nem sok. Ilyenkor már sokan hajlamosak azt gondolni, hogy úgyis minden megtörténik magától, az ellenzékiek szépen lépegessenek csak vissza egymás javára, a politikusok mondjanak még komoly dolgokat a tévében és aztán már válasszunk is. De a valóság ennél bonyolultabb…

Mivel a politikát mi csináljuk, a végső döntés a mi közös akaratunk eredményeképpen születik meg. Éppen ezért sosem tudhatjuk, hogy egy-egy gesztusunk, mondatunk vagy utolsó pillanatban lefolytatott beszélgetésünk milyen hatást gyakorolt majd a többiekre. A legtöbben nem is sejtik, hogy az itt bemutatott 5+1 lépéssel milyen sokat tehetnek a változásért!

1. Folyamatosan kövesd a híreket!

A politika sokszor zűrös ügy, sok párt, politikus és vélemény hangzik el, pláne ahogy közeledik a választás napja. Tudom, hogy ez sokszor fárasztó és unalmas, de hidd el, éppen ezért különösen fontos, hogy most időt és energiát szánjunk az alapos informálódásra! Fontos például tudnunk, hogy ki lesz a mi körzetünkben a legesélyesebb jelölt, aki le tudja győzni helyben a Fideszt! Javaslom, hogy nézz meg több híradót, esténként ellenőrizd a fontosabb politikusok Facebook oldalát, a neten pedig nézz meg pár beszélgetős műsort! Kicsit időigényes, de már csak négy napig kell kibírni!

2. Ne bocsátkozz kommentháborúba!

Már a tudósok is bebizonyították, hogy a Facebookon senkit sem lehet meggyőzni egy-egy komment-háborúban. Ennek az okát magában az online kommunikáció természetében kell keresnünk. Ráadásul valószínű, hogy az utolsó napokban mindent elözönlenek majd a kormánypárti bértrollok, akiknek amúgy sem a vita, hanem a zavarkeltés és a kötözködés a céljuk! Ha valakivel mindenképpen facebookon szeretnél beszélgetni, írj rá személyes üzenetet!

3. Ossz meg te is tartalmakat!

A modern világban már nem az óriásplakátok és újsághirdetések jelentik a legfontosabb reklámot, hanem az egyén, aki a barátai számára hitelesen tud képviselni egy-egy terméket. A politikában sincs ez másképp. Éppen ezért, ha fontos hírt látsz, ne habozz megosztani! A profilképed keretét átállítva mutasd meg mindenkinek, hogy te elmész szavazni vagy bátran támogass egy számodra szimpatikus miniszterelnök-jelöltet!

4. Beszélgess az emberekkel!

Bár általában nem szeretünk politikáról beszélgetni, de hidd el, hogy ezekben a napokban mindenki CSAK ERRŐL BESZÉL! Éppen ezért nem ciki a szűkebb környezetedben rá-rákérdezni a többieknél, hogy mennek-e szavazni és hogy döntöttek-e már. Persze sose válj tolakodóvá! Nagyon fontos, hogy tiszteletben tartsd mások álláspontját és semmi olyat ne erőltess, ami a másiknak esetleg kínos lehet! De ha van nyitottság, bátran elegyedj szóba a szomszédokkal, a boltban az eladóval vagy a kávézóban melletted ücsörgő emberekkel!

5. Kérdezz körbe, hogy kell-e valakinek segítség a környezetedben!

Sokan szívesen szavaznának, de valamilyen oknál fogva nem hagyhatják el a lakásukat. Például azért, mert idősebbek vagy esetleg ágyhoz köti őket egy betegség. De tudd, hogy mindenkinek van joga mozgóurnát kérni! Ez azt jelenti, hogy házhoz mennek a szavazatért! Ha tehát ismersz olyan embert, aki szívesen szavazna, de nem hagyhatja el a lakását, ajánld fel neki, hogy segítesz megszervezni a mozgóurnát!

+1 Menj el szavazni! 😉

Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni! Menj el szavazni!

Elvégre ezt is vasárnapig tehetjük meg, nemigaz?

loading...