Döntött az ügyészség Kósa Lajosról – nem fogod kitalálni, milyen határozat született

kép forrása: MTI - Újvári Sándor

Tényi István feljelentést tett a Kósa-botrány kapcsán hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával, de ez a gyanú úgy tűnik, az ügyészségben nem merült fel, ugyanis a vádhatóság úgy döntött, nem szükséges nyomozást indítani az ügyben – értesült a Magyar Nemzet.

Levelében emlékeztetett rá, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter közjegyző előtt vállalta, magyar államkötvényeket vásárol egy csengeri nő 1300 milliárd forint értékű örökségéből, majd a kötvényeket elhelyezi a megbízó számláján, és általános kezelési jogot is kap a számla felett.

A szerződés tartalmazza, hogy a csengeri asszony emellett 800 millió forintos ajándékozási szerződést is készített, aminek kedvezményezettje Kósa Lajos 82 édesanyja lett volna, aki hajlott kora ellenére is kitűnő ritmussal vásárolt magának egy több száz millió értékű sertéstelepet.

A szerződésben foglaltak a levélíró szerint felvetik a hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadása gyanúját is, a megkeresett Központi Nyomozó Ügyészség azonban érdekes módon semmi ilyent felfedezni a történtekben. Nyomozást elutasító határozatukban leszögezik: Tényi és a Magyar Nemzet cikkei nem közöltek a bűncselekményt bizonyító adatokat – az 1300 milliárdos megbízásról szóló közjegyzői irat pedig magában nem igazolja, hogy vesztegetés történt volna.

Milyen meglepő, hogy a pártatlan ügyészség úgy gondolja, hogy a fentiek egyáltalán nem lépnek át semmiféle küszöböt, egyáltalán nem vetik fel a Tényi István által megfogalmazott gyanúkat.

Tegyük a szívünkre a kezünket, és ismerjük be, hogy nem is számítottunk másra. Furcsa lett volna, ha a Polt Péter által vezetett szerv épp a választások előtt gondolja úgy, hogy Kósa Lajossal szemben nyomozást kellene indítania.

Ez egy ilyen világ. Vasárnap változtathatunk rajta…

 

 

 

loading...