Börtönbe mehet Orbán: ez lehet Simicska utolsó bombája

forrás: nol.hu

Az utolsó atombomba

Egészen elképesztő fejleményekkel indul a választási kampány utolsó hete. Már egy befolyásos német lap is arról ír, hogy hogy április 8-a után börtönbe juthat Orbán Viktor, ha elveszíti a választást. Tényleg megfordulhat a szél?

Az mno.hu adott hírt a befolyásos Süddeutsche Zeitung cikkéről, amely a magyar belpolitikai életetről tájékoztatja olvasóit és számunkra is sok tanulsággal szolgál. Az írás alaphangulata kritikus: a kormányzat aljas korrupciós botrányait ecseteli és a „baráti kör szégyentelen meggazdagodásáról ír”. Orbán Viktor legnagyobb ellenfelének és végzetének Simicska Lajost nevezi meg.

A német lap sorra veszi az Orbán-uralom legutóbbi visszaéléseinek listáját: szó esik Semjén Zsolt luxusvadászatáról, Kósa Lajos misztikus vagyonáról és nem hallgatják el az FBI által nemrég leleplezett magyar pénzmosási botrányt sem. Külön hangsúlyt helyes a Süddeutsche Zeitung arra, hogy az Elios-botrány a vején keresztül már egyenesen a miniszterelnökig ér. Mint írják:

„Az OLAF szervezett csalásról beszél, és azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy fizettettessék vissza a negyvenmillió eurót.”

A külföldi újság azt sem rejti véka alá, hogy a bizonyos „G-nap” óta Simicska Lajos minden erejével azon dolgozik, hogy korábbi jóbarátját kibillentse a hatalomból, mert az szerinte diktatúrát épít.

És ami a legfontosabb: a német lap a Magyar Nemzetre hivatkozva megjegyzi, hogy a tényfeltáró cikkek után

„Orbánnak derenghet, hogy választási vereség esetén nemcsak a hatalmat veszíti el, hanem börtönbe is kerülhet. Izgalmas marad a történet: Simicska azzal fenyegetőzik, hogy röviddel a választás előtt beveti az egészen nagy bombáját.”

Készüljünk tehát, mert lesz még itt meglepetés az utolsó napokban is! Ha Simicska Lajos ledobja utolsó bombáját, az akár nagyon messzire is repítheti Orbán Viktort. Talán egyenesen a börtönig?

loading...