Mérő László kimondta: elfogyott a türelem, ezért fog Orbán megbukni

Forrás: nol.hu

Mérő László, a népszerű szerző, játékelméleti szakember és matematikus találó esszét tett ma közzé a hvg.hu-n. Ebben tűpontosan kifejti a véleményét, hogy mi is történik jelenleg az országban.

A matematikus, ügyesen ráérezve a magyar politikai hangulatváltozásokra, kijelenti, hogy

„ha egyszer besokallunk, akkor hirtelen minden megváltozik”.

Ezzel arra céloz, hogy bár sokáig úgy viselkedünk, mint akinek a hátán fát is lehet vágni, amikor az a bizonyos utolsó csepp is betelik a pohárban, akkor nagyon hirtelen és nagyon radikálisan lépünk fel az elnyomók ellen. Ott volt ’48, ’56, vagy éppen Schmitt Pál kamu-disszertációjának esete.

Mérő László ugyanis említi, hogy tanítványai révén véletlenül tudomása van arról, hogy a „schmittelési-botrány” néven elhíresült ügy kapcsán a Fidesz rohammunkában rendelte a közvéleménykutatásokat, amelyekkel le akarták tapogatni az általános közhangulatot. Ám nem csak a hallgatókat, de a Fidesz egész vezérkarát megdöbbentette, amit tapasztaltak:

„ellentétben az akár pár nappal korábbi mérésekkel, a hétvégén megfordult a közvélemény. Úgy látszik, kétszáz oldal tiszta plágiumtól hirtelen besokallt az ország, ezt már nem tekintette bocsánatos diákcsínynek. […] A következmény nem is maradt el, a Fidesz már hétfőn reagált a közvélemény megváltozására, és azonnali hatállyal lapátra tette Schmitt Pált.”

A híres matematikus kerek-perec kijelenti, hogy most is hasonlót érez a levegőben.

„Az ország mintha besokallt volna a Fidesz modorától”

-írja Mérő, majd sorolni kezdi Lázár bécsi rettegő-videóját, Németh Szilárd ostobaságait, Semjén Zsolt vadászatát, Kósa Lajos álnaiv kamuját és külön kiemeli az egy vőre jutó nemzeti jövedelem kérdését is.

Ezekből pedig már egyértelműen leszűrhető, mit is akar nekünk Mérő László mondani: elértük a kritikus forráspontot. Orbánék túltolták a biciklit. Ilyenkor pedig tudjuk jól, mit tesz a magyar: nem hisztizik, nem vergődik, hanem egyetlen jól irányzott mozdulattal rúgja ki a hatalomból a korrupt vezetőket.

loading...