Török Gábor már Fidesz elleni atombombát emleget – a sztárelemző szerint fordulat közeleg

Késleltetett atombomba

Azt pontosa tudjuk, hogy a Fidesz még a széltől is óvja a hívet, nehogy véletlenül kilógjon a lóláb és a gondosan építgetett kis hazug mesevilág kipukkadjon. Ám a népszerű politológus szerint egy perc alatt véget érhet az álvalóság. Sőt, talán már le is dobták rá az atombombát és készülhetünk is a villanásra…

Török Gábor mindezt az ATV-n jelentette ki – számol be a hvg.hu. Véleménye szerint ugyanis az Orbán Viktor veje ellen elindított nyomozás lehet az utolsó csepp a pohárban. Mint ismert, Tiborcz István cégei ellen EU-s szintű nyomozást indított az OLAF, ami az Unió csalás elleni hivatala. Márpedig Török szerint ez teljesen más szint, amint amiről eddig szó volt, hiszen

„az érdekessége az ügynek, hogy nem csak kommunikációs csetepaté van, ahol mást állítanak, hanem nyomozati szakba léphet hamarosan”.

A legfontosabb kérdés persze, hogy a választásig elég sok emberhez eljut-e a Tiborcz-botrány híre. Mert bár azt megszokhattuk már, hogy a politikában rendre kígyót-békát kiabálnak egymásra a politikusok, de hogy a miniszterelnök veje ellen valódi nyomozás induljon, azért eddig még nem látott mélysége a magyar politikának: egyúttal lehetőség arra, hogy az ellenzék sikerrel átvegye a kezdeményezést.

Vajon a botrány kiszivárogtatása véletlen volna? Vagy érdekében áll valakinek, hogy amolyan lassan ható méregként fokozatosan adagolja az információt és gyengítse a kormányt? Bármi is az igazság, itt most valami megreccsent és nem elképzelhetetlen, hogy közel már a fordulat.

Hírcsárdás humor

A botrány egyébként átütötte a netes körökben jól ismert Hírcsárda ingerküszöbét is. A vicces „álhír” oldal (figyelem, ők vállaltan azok, hogy megnevettessenek!) ugyanis lehozott egy elképzelt Orbán Ráhel Facebook posztot, amely annyira találó és húsbavágó, hogy mindenkinek érdemes lenne elolvasnia. Íme:

„Nagyot csalódtam Pistiben, én nem ilyen családban nőttem fel. Nálunk nem szokás csalni meg lopni. Apukám is csak nagy nehezen kuporgatja össze a pénzét, de minden fillérrel el tud számolni, ahogy azt a legutóbbi vagyonnyilatkozatában is megtette. Nagypapám is világéletében egyszerű kőfejtő volt, kétkezi munkás, a mészkő a mindene, az Isten megáldja a kezét. De a szomszédságunk is, mind jóra való ember volt. Emlékszem Lőrinc bácsi is ment egész nap, segítette a nyugdíjasoknak bekötni a gázt, a vízt. Ha látta, hogy valaki egyik napról a másikra él, akkor pénzt sem kért a munkájáért. Hát így éltünk mi, erre jön Pisti, és állami megrendeléseket nyúl le úgy, hogy a haverja írja ki a közbeszerzés feltételeit, majd azoknak a feltételeknek csak Pisti cége tud megfelelni. És így lopja el a közpénzt! Ez felháborító. Miért csináltad ezt Pisti? Mit tettél velem, velünk? És a pöcsöd is kicsi.”

Én hosszú percekig nem bírtam abbahagyni a röhögést. 😀

loading...