Rendkívüli: házi őrizetbe került Habony ügyvédje – a vád iszonyú

Kép forrása: Kovács Attila - MTI

Busch Béla, a Magyar Köztársaság lovagkeresztjével is kitüntetett, neves ügyvéd eltévedt a jog útvesztőjében, és valamit nagyon rosszul értelmezhetett, ugyanis ezúttal nem Habony Árpádot kell kimosdatnia, hanem saját magát, ugyanis házi őrizetbe került, ráadásul nem is akármilyen gyanú miatt.

Harminc napra elrendelte a házi őrizetet a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB). A bíróság döntése alapján így csak engedéllyel hagyhatja el a neves jogász a lakását, a mozgását pedig egy elektromos nyomkövetővel figyelik majd.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden vette őrizetbe Busch Bélát, de szerdán már megszüntették azt, így a neves ügyvéd bilincs és rendőri kíséret nélkül érkezhetett a bíróságra. Az ELTE jogi karának volt tanszékvezetőjét, a sajtóban Habony Árpád korábbi ügyvédjeként is emlegetik, ő védte a kormányfő titokzatos tanácsadójának jó hírét a teljes magyar sajtóval szemben. A hvg.hu úgy tudja, Busch – akinek egy másik büntetőügy miatt már egy éve felfüggesztették a kamarai tagságát – 10 millió forint ügyvédi letéttel nem tudott elszámolni. Emellett sikkasztással és csalással is gyanúsítják, a gyanú szerint a jogász 530 millió forintos kárt okozott.

Busch tett vallomás a bíróságon, de nem ismerte el a bűnösségét.

Úgy tűnik, van még remény, és bizony a fiúknak is van félnivalójuk, hiszen ők sem sérthetetlenek.

loading...