Lázár nyíltan bevallotta, mit tenne a választás után: amit mondott, mindenkit meglepett

Forrás: mti

Lázár vallott

Ritkán szoktunk a magyar politikában annyira meglepődni, mint Lázár János legutóbbi kijelentésén. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a legtöbben ugyanis cinikus beszólásairól, érzéketlenségéről és kíméletlen ambícióiról ismerik. Amit viszont ma mondott, az mindenkinek komoly meglepetést okozott bal- és jobboldalon egyaránt.

Lázár ugyanis (a fideszes politikusokkal ellentétben) felfedte a programjának egy részét. Ez annyiból is váratlan, hogy idén a Fidesz már azzal sem fárasztja magát, hogy annyit mondjon „Folytatjuk.” Úgy bizony kedves olvasóm, a 2018-as választáson Orbán Viktor pártjának egyáltalán nincsen programajánlata. Sem óriásplakátokon, de még egy eldugott honlap sarkában sem találhatunk arra vonatkozóan utalást, hogy mégis mi a fenét akarnak ezek kezdeni az országgal, ha neadjisten harmadjára is ők nyernének.

Éppen ezért volt meglepő, amit Hódmezővásárhely egykori polgármestere ma nyíltan bevallotta a terveit. Az atv.hu beszámolója szerint Lázár János ugyanis azt mondta, hogy

„megszületni és meghalni a legdrágább ma Magyarországon. Jelenleg, költséges temetés és sírhely-megváltás után újabb 25 év elteltével újabb sírhely-megváltásra kötelezik az örökösöket.”

Éppen ezért Lázár első dolga az lenne ősszel, hogy a parlament elé terjessze a sírhely-megváltás eltörlését, amivel elsősorban azoknak lehetne kedvezni, akiknek nagyszülei és dédszülei sírjait is fent kell már tartaniuk. Ne felejtsük el, hogy ilyen esetekben akár több százezer forintra is rúghatnak a költségek, ami valóban óriási teher a magyar családok számára.

Az elsőre jól hangzó történettel azonban van némi probléma, tisztelt Lázár úr! És bizony, ezeket sem szabad elfelejtenünk. Először is, miért nem sikerült mindezt az elmúlt nyolc év „roppant sikeres” (haha) kormányzása alatt megvalósítani?

Másodszor, ha Magyarország valóban olyan erős lenne, mint amilyennek önök hazudják, akkor hogyhogy még mindig gondot jelent a magyar családok többségének egy ilyen kiadás megfizetése?

Sajnos kilóg a lóláb…

De van egy jó hírem, mélyen tisztelt Lázár úr! Egy ilyen javaslatot a választás után ellenzékből is bátran be lehet majd adni.

loading...