Csúnyán kiakadt Lakner Zoltán: a figyelmeztetése most sokat jelenthet

Forrás: nol.hu

A politikai elemzők szava ma már majdnem olyan fontos, mint a politikusoké. Különösen akkor, ha egy új politikai fejleményre gyorsan tudnak reagálni. Lakner Zoltán pedig rendre megszólal a Facebookon is, ha úgy érzi, hogy nem hallgathat tovább. Most is ez történt. A szavai kritikusak.

Lakner erős felütéssel kezdi legújabb Facebook posztját:

Tényleg nagyon jó, hogy kiderült, menekültügyben hazudott a kormány. (Na ne! Tényleg?!).” 

Majd nem habozik keményen rávilágítani a problémára, miszerint

„Viszont lassan el kellene dönteni, mihez kezdünk a felfedezéssel, hogy 1300 menekültet mégiscsak befogadott Magyarország és költségvetési pénz áramlik a társadalmi integrációjukra.”

Az verhette ki ugyanis a népszerű elemzőnél a biztosítékot, hogy mekkora káoszt okozott a kormányzat tesze-toszasága, miután lebuktak, hogy mégis befogadnának 1300 ember. Mint Lakner is írja

„Ha a kormányt hazugságon érték a legfontosabb témájában, ez a legyen közismert és a súlyának megfelelően kezeljük. 
Nem mindegy azonban, mit kérünk rajta számon ezen felül. Azt, hogy menekülteket befogadni nem helyes, és, lám, átverték az embereket, amikor „védelmet” ígértek nekik a veszélyes idegenektől? Vagy pedig azt, hogy a félelemkampányok közepette 1300 embert úgy befogadtunk, hogy fel se tűnt senkinek.”

És ekkor levonja a szigorú következtetést, miszerint itt lenne ideje befejezni a hisztériát és a valódi feladatra koncentrálni:

„Szóval, ha kibírtuk az 1300-at, akkor lehet, hogy a másik 1300 ember ürügyén folytatott többéves cirkusz nem csak hazug, hanem okafogyott is, mert egyszerűen nem kell félni. Ennek a felismerése volna az igazi változás.”

Bármit is gondoljunk Lakner Zoltán véleményéről, ez utóbbiban maximálisan egyetérthetünk vele: nem szabad félni.

loading...