A Fidesz hebeg és habog: az ellenzék támadásba lendült

Forrás: MTI

Döbbenetes, milyen váratlanul képes megfordulni a politikai széljárás. Elég egyetlen váratlan baki, hogy az évek óta katonás rendben építgetett kormányzati kommunikáció összeomoljon és kitörjön a káosz a fideszes politikusok között. Az elmúlt évek ellenzéki bénázásai után pedig összekapta magát az ellenzék is és komoly támadást indított a kormánypártok ellen.

Az eset ott indult, hogy Altusz Kristóf, külügyi helyettes államtitkár Máltán véletlenül elszólta magát és elárulta a közvéleménynek, hogy Magyarország befogadott 1249 menekültet. Korábban ugye a Fidesz még véletlenül sem ejtette ki ezt a szót a száján, a csapból is a „migránsozás” folyt. (Jogi értelemben a kettő között akkor különbség van, mint a paradicsom és az őszibarack között. Mindkettőt meg lehet enni persze, de azért nagyon nem ugyanaz.)

Az index.hu alapos összefoglalója szerint ugyanis a

„háttérben pár fideszes elismerte az Indexnek, hogy jó nagy porszem került a menekültügyi kommunikációs gépezetbe

Azóta a Fidesz folyamatosan hátrálni kényszerül. Fontos jobboldali politikusok pedig hirtelen nagy emberbarátok lettek, még maga a miniszterelnök is rossz helyzetben lévő „asszonyokat és gyerekeket” emleget, akik segítségre szorulnak. Félreértés ne essék, egyáltalán nem azzal van a baj, hogy Magyarország oltalmat nyújt olyan embereknek, akik tragikus körülmények között menekülni kényszerültek a saját hazájukból. Hanem arról, hogy akkor mégis mi a fészkes fenéért kellett ez az egész évek óta tartó gyűlölet- és uszítókampány? Ráadásul az adófizetők pénzén, milliárdokból!

Ezzel párhuzamosan az ellenzék támadásba lendült. Az MSZP például úgy viselkedik, mint a hirtelen új erőre kapott szuperhős: sikerrel tartja napirenden a témát, vizsgálóbizottságot hívott össze és szellemesen zúzta porrá Pintér Sándor béna magyarázkodását. A belügyminiszter ugyanis próbálta menteni a menthetőt, mire a legnagyobb baloldali párt közleményben úgy reagált:

„1300.”

Ennyi.

loading...