Leleplezést tett közzé a sztár-író: közel lehet Orbán bukása

Érdekes, hogy mostanában egyre többen és egyre több helyen farolnak ki Orbán Viktor rendszere mögül. Most a Magyar Nemzet sztár-publicistája, Tóth Szabolcs Töhötöm írt egy nagyon kemény üzenetet, amit érdemes lenne mindenkinek megfontolnia.

„Nem, Orbán Viktor nem Hitler. Nem, Orbán rendszere nem fasizmus, és nem is terrorállam. De átlépett egy határt, ahonnan az európai politikában nincs visszaút: a polgári Magyarországot lecserélte a legsötétebb indulatokkal játszadozó ösztön-Magyarországra.”

Talán ez a legfontosabb mondata és egyben felismerése a jobboldali lap szerzőjének, ám ehhez hasonló fontosságú cikkének a felütése is:

„Szeretném remélni olykor, hogy ez az egész csak egy nagy kísérlet része. Hogy a színfalak mögül előlép a kandi kamera stábja, és a megértő harcsabajuszú meg a hosszú lábú szőke megmutatja, honnan videózták értetlen vagy dühös reakcióinkat, nevetségessé válásunk rettenetét. Mert az nem lehet, hogy ezt komolyan gondolják.”

A cikk azt veszi sorra, hogyan fordult a másfél évtizeddel ezelőtti „polgári gondolat” ebbe az aljas és állatias, alapvetően legrosszabb énünket felbujtó politikai rémálomba, amit ma egyesek a Nemzeti Együttműködésnek neveznek. De továbbmegyek: Tóth Szabolcs Töhötöm pont arra világít rá, hogy még egy rémálomnál is rosszabb. Mint írja: „ez már nem az ürgebőrbe varrt békaemberek szintje. Ez a béka alatt van. Ebben már történet sincs.” Vagyis: a kormányzás káosz, üres és mindaz, amit a Fidesz képvisel nagyjából egy tengeri szivacs működési szintjét éri el.

A sztár-író tehát pontosan rávilágít, hogy mik itt a problémák, majd bizony kőkeményen falhoz állítja a jobboldali értelmiséget is:

„Bemegy-e most valaki a Fidesz értelmiségi holdudvarából ugyanabba a stúdióba, hogy felemelje a szavát a döbbenet ellen, ami a propagandasajtóban és a közmédiában, a kormányplakátokon és a fideszes sajtótájékoztatókon nap nap után szembejön velünk?”

A(z igazi) jobboldal úgy tűnik, kezd magához térni. Talán ez lehet a megoldás.

loading...