Kínos Orbán-bakira bukkant a népszerű blogger: a miniszterelnök zavartsága mindent leleplez

Forrás: newsonia.com

Az emberekben az a kép él Orbán Viktorról, hogy a miniszterelnök minden körülmény között képes frappánsan válaszolni, fegyelmezetten uralja a kommunikációt és nem keveredhet olyan helyzetbe, ahol zavart magyarázkodásra kényszerül. A népszerű blogger azonban most olyan kínos bakit fedezett fel, ami a politikus teljes zavartságáról tanúskodik…

A Médianapló nevű neves blog szerzője megdöbbentő felfedezést tett. Zöldi László, blogger, évek óta rendszeresen gyűjti és elemzi Orbán Viktor megszólalásait, hogy aztán tudományos elemzésnek alávetve ismerhesse meg a mélyben meghúzódó összefüggéseket. A miniszterelnök legutóbbi Magyar Rádiós interjúja kapcsán pedig valami egészen elképesztő felfedezést tett.

Azt a közismert blogger is elismeri, hogy Orbán rendre igyekszik magyarosan fogalmazni, ennek tudja be a sikerét. Ám ahogy sorra gyűltek a mozaikok, összeállt a kép: a miniszterelnök teljesen tájékozatlan a modern világ, elsősorban az internet dolgaiban. Emlékszünk még a „Hahó fészbukosok” című kínos magánszámára? Hát most még ennél is kellemetlenebbet sikerült villantani Zöldi László szerint, ugyanis a rádióban így fogalmazott Magyarország vezetője:

„A szociális média, vagy hogy hívják ezt az internetvilágot.”

Internetvilágot? Vagy hogy is hívják? Ezek a szavak azt mutatják, hogy Orbán nemhogy nem ismeri az internetet, melyet egyébként ma már százából nyolcvan ember használ Magyarországon, hanem egyenesen zavarba jön az említésétől is. A szavait elemző blogger is erre a következtetésre jut, hiszen véleménye szerint mondatai „némi zavart tükröznek” és „inkább, divatosnak, mint megéltnek hatnak”.

Ám ami igazán lesújtó, az a végkövetkeztetés. Zöldi László szerint ugyanis Orbán Viktor így egyszerűen kívül reked a 21. századon és Magyarország jövőjén, hiszen

„az, hogy a múlt század végén olyan miniszterelnökeink teljesítettek szolgálatot, akiket még digitális bevándorlónak se nevezhettünk, magyarázható az előrehaladott korukkal. A XXI. században viszont már olyan kormányfőre áhítozom, aki nem a munkatársaitól értesül arról, hogy a Facebook nevű közösségi oldalon 550008 követőt könyvelhet el. A médiatörténet fintora, hogy ezzel is megelőzi a második helyezettet, a félmillió követőt csupán hárommal felülmúló Hosszú Katinkát.”

loading...