Ízekre cincálta a világhírű jogász a Stop Sorost: a szavai komoly aggodalomra adnak okot

Forrás: youtube.com

Mióta a kormányzat bedobta a köztudatba a Stop Soros néven elhíresül törvénytervezetét, egyre szólalnak fel a legkülönbözőbb szakértők ellene. Emberjogi aktivisták, jogászok és politikusok utaltak már rá, hogy ez a „törvény” nem csak csúnyán kirekesztő, agresszív és társadalmilag romboló, de jogi szempontból is csak egy silány fércmunka. Most azonban nem akárki emelte fel a hangját. Nemzetközi sztárjogász kelt ki a törvény ellen. A szavai viszont komoly aggodalomra adhatnak okot.

Nagy Boldizsár neve ismerősen csenghet a nemzetközi jogban avatott füleknek. A világ számos egyetemén tanít, szakterülete pont a nemzetközi migráció és a menekültek. Az ő gondolatait szemlézi az mno.hu. Bizony, nagyon komolyan türtőztetnie kell magát az embernek, hogy szavai hallatán az emberben ne menjen fel a pumpa. Nagy ugyanis nagyon egyszerűen lerántja a leplet a kormány legújabb ostobaságáról.

A riporter rögtön felteszi a jogásznak a kérdést, hogy mégis miként lehet értelmezni a javaslat azon részét, miszerint a Magyarország schengeni határainak egész pontosan nyolc kilométeres körzetéből még magyar állampolgárokat is ki lehet tiltani. Erre Nagy Boldizsár sötét hangon azt feleli:

„Rákosi gyakorlata volt a kitelepítés, a mostani fölvetés ehhez hasonlóan abszurd”

Ha pedig igaz, hogy Orbán már ott tart, hogy Rákosit utánozza, akkor ez óriási veszélyt jelent a szabadságunkra nézve, éppen ezért adnak komoly aggodalomra okot a szakember szavai, aki hozzáteszi, hogy

„A magyar menekültügyi helyzet hazugságra épül”

amit azzal indokol, hogy igazából nagymértékben csökkent a Nyugat-Euróba felé tartók száma. Véleménye szerint ez az egész törvény annyira abszurd, hogyha politikai nyomás miatt el is kellene fogadnia a kormánytöbbségben, egyszerűen képtelenek volnának kivitelezni.

Ez pedig félelmetes opciónak tűnik. Amikor ugyanis a hatalmát fenyegetve érző vasmarkú vezetők azt érzik, hogy kezd kicsúszni a kezük közül az irányítás, egyre durvább lépésekre kényszerülnek hatalmuk megtartása érdekében, melynek mi, hétköznapi emberek isszuk meg a levét. Nem jó ebbe belegondolni.

loading...