„Lejárt az időd, Viktor!” – egy tüntető diák nyílt levelet írt Orbánnak

MTI Fotó: Mohai Balázs

Nyílt levelet juttatott el az Ellenszél szerkesztőségébe egy pénteken első alkalommal tüntető diák. A szöveget annyira izgalmasnak és politikailag fontosnak tartjuk, hogy változtatás nélkül közöljük.

„Viktor!

Neked lejárt az időd. És ebben a rövid mondatban megpróbálok mellőzni mindenféle rosszindulatot vagy ellenérzést, amit általában a kormányoddal kapcsolatban érzek. Egyszerűen ez az igazság, mert a világ változik, te pedig nem. Remélem, szánsz pár percet az életedből, hogy egy igazi ember véleményét is meghallgasd.

Köpösdy Dániel vagyok, ha úgy tetszik „elsőtüntető” (az első áldozó mintájára). Amennyire tudom, igyekszem követni a politikát, a korosztályomhoz képest talán tájékozottabb vagyok. És felfigyeltem egy nagyon érdekes, ismétlődő mintára, ami a te figyelmed durván elkerülte; ez lesz a bukásod oka.

Még kisdiák voltam és csak álmodoztam az egyetemről, amikor láttam, hogy egyetemista fiatalok a Hallgatói Hálózatba tömörülve kiálltak az intézkedéseid ellen és komoly meghátrálásra késztettek. Már akkor nagyon szerettem volna csatlakozni hozzájuk, mert lelkesített, hogy ezek a srácok, akiket példaképeimnek tekintek, nem féltek attól, hogy utcára menjenek és tiltakozzanak Hoffmann Rózsa és a hasonló alkalmatlan pojácák rombolása ellen.

Pár évvel később, a Netadósok vonultak százezren utcára és világították meg telefonjaikkal a budapesti éjszakát. Ekkor is meghátrálásra kényszerültél. Bár a tüntetéshullám elült, azok a képek örökre bevésődtek az én generációm agyába. Ismét eltelt pár év és az Olimpia kapcsán megint a fiatalok voltak, akik elindították az ellenállást (itt már én is gyűjtöttem), míg végül totális megsemmisítő csapást mértek a nagyzoló álmaidra.

A múltkori diáktüntetésen eljött a pillanat, hogy ismét utcára mehettünk. És nem tudom, feltűnt-e, de ezt a tüntetést már nem is egyetemisták, hanem középiskolás diákok szervezték meg. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre fiatalabbak, egyre korábban döbbennek rá, hogy tenniük kell ellened valamit. És te mit tudsz mondani ezeknek a fiataloknak? Megmondom én őszintén: semmit.

„Egy legyalult, jövő nélküli országot, ahonnan legszívesebben minél előbb elhúzná a csíkot mindenki, mert hányingerünk van az ostoba sorosozástól, a hazugságaidból, meg a vazallusaid mindent leuraló gazdagodásából.”

Lejárt az időd, Viktor! Mi fiatalok már képesek vagyunk megszervezni magunkat. Mi fiatalok már nem az M1 híradójából tájékozódunk. Mi fiatalok képesek vagyunk megnyitni a Youtube-ot vagy a Wikipédiát, ha utána akarunk nézni annak, mi történik a világban. Minket fiatalokat már nem tudsz átvágni. És mivel ígérni sem tudsz már semmit, mi fiatalok leszünk a veszted végül. Mi fiatalok, akiket csúnyán elárultál.”

Sok sikert az utolsó ciklusodhoz!,
Köpösdy Dániel”

loading...