Felébredtek a választópolgárok: elképesztő, hogy milyen nevek álltak hirtelen Karácsony Gergely mellé!

Karácsony Gergely személyével és az MSZP-Párbeszéd szövetségével olyan közszereplők, civilek és választók álltak ki arccal, névvel és nem akármilyen véleményekkel az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett, akikről soha nem gondolnánk, hogy állást foglalnak bármelyik politikai oldallal vagy politikussal szemben. Korábban már beszámoltunk hírességekről, akik szerint legyen Karácsony, de most újabb személyek csatlakoztak a támogatói névsorhoz.

Ilyen többek között Bozóki András egyetemi tanár, politológus, aki szerint egyrészről Karácsony Gergelynek helyén van a szíve, másrészről racionális szempontból is ő a legjobb jelölt. Nem más mondja ezt, mint a politológia szakma egyik etalonja. „A politika szolgálat, nem pedig a magánérdek követése. A közérdeket kell képviselni, az emberek vágyait, akaratát kell megjeleníteni. Erre csak olyan ember alkalmas, aki nem simliskedik, nem a saját anyagi előnyeit nézi, hanem az ország érdekében dolgozik. Karácsony Gergely ilyen ember” – fogalmaz a videóüzenetében Bozóki.

A politológia és a tudományok területén kívül a celebvilágból is akad támogatója Karácsonynak. A Jóban Rosszban sztárja, Kerekes Viktória is érvel a miniszterelnök-jelölt mellett, méghozzá nem is akármilyen indokot hoz fel arra, hogy miért szavazzunk Karácsony Gergelyre.

Kerekes ugyanis azt mondja, hogy ha nem szavaznak elegen Karácsony Gergelyre, akkor neki, mint zuglói lakosnak továbbra is lesz egy remek polgármestere, viszont másoknak nem lesz egy nagyszerű miniszterelnöke. Ezt egy népszerű színésznőtől azért el tudjuk nyomós érvként fogadni, nem igaz? „Akkor van kormányváltás, ha Ön is Karácsony Gergely mellé áll. És én is, meg mindenki. Mert az ország mi vagyunk. Ön, meg én, meg mindannyian. Miénk a felelősség. És biztos az is, hogy nincs félnivalónk. Nincs vesztenivalónk. És az is biztos, hogy egyáltalán nem késő– mondja a videón Kerekes. 

hajos

Az a különös Karácsony személyében, hogy a népszerűsége a társadalom széles palettáját lefedi. Fiatalok és idősek egyaránt támogatják. A közéleti zenész, Hajós András például egyike azoknak a figuráknak, akik mindig tartózkodtak attól, hogy felvállalják a szimpátiájukat egy konkrét személy mellett, de a tapasztaltabb korosztályból említhetnénk a méltán híres és szeretett Bálint gazdát is, aki még a kampánynyitó rendezvényen is képviseltette magát. Sándor Iván pedig, mint József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas, Kossuth-díjas, magyar író a Népszavában méltatja Karácsony Gergelyt. A hírességek teljes listájáról itt olvashatsz.

Egy ma publikált közvélemény-kutatás szerint, amit a Publicus Intézet készített a Vasárnapi Hírek megbízásából, Karácsony Gergely továbbra is a legnépszerűbb politikus. Olyannyira, hogy Orbán Viktort is lekörözi.

karáá

A kampány még csak most jön, és ha ebben az ütemben nő a miniszterelnökjelölt népszerűsége, akkor idén áprilisban lesz Karácsony!

loading...