Kósa Lajos a mélybe süllyedt: aki ilyet tesz, megérdemli az emberek megvetését

Kósa Lajos átlépett egy határt
Kép forrása: MTI

A 82 éves anyuka telepet vesz

Kósa Lajos körül már karácsony előtt is sok botrány kavargott. Hirtelen sok cég került a kezei közé, látványos meggazdagodása pedig sokaknál kiverhette a  biztosítékot. Ám most a politikus átlépett egy határt.  82 éves anyukájával vetetett meg egy fél sertéstelepet…

Az esetről bővebben a 24.hu számolt be. Mint írják „a miniszter egészségügyi nyugdíjas édesanyja tavalyelőtt egy mátészalkai sertéstelep felét vette meg”. Ráadásul, hogy a dolog még pikánsabb legyen, Kósa Lajos anyukája nyugdíjazása előtt

védőnőként és bölcsődei vezetőként dolgozott!

Gondoljuk ezt át egy kicsit: tényleg elképzelhető, hogy ilyen munkakörökben az ember megspórolhat annyit, hogy sertéstelepeket vegyen? Tényleg  elképzelhető, hogy miután a 82 éves asszony (Isten adjon neki sokáig egészséget!) amint feltálalja a karácsonyi halászlét és a finom diós bejglijét, amelyet titkos recept alapján készít, váratlanul bejelenti a következőt:

„Édes fiam, hát én csak vettem egy sertéstelepet. Gondoltam, belevágnék valami újba és szívesen kipróbálnám magam ezen a területen. Mindig is érdekeltek a malacok, tudod te is jól…”

Elég abszurdnak hangzik, ugye? Van persze egy másik magyarázat. Eszerint Kósa Lajos 82 éves anyukájának mindehhez legfeljebb papíron lehet köze. A valóságban Kósa az,  aki az innen-onnan összeharácsolt pénzét úgy fekteti be,  hogy  mindehhez kihasználja idős anyukáját. Eszerint már arra sem veszi  a fáradságot, hogy keressen egy valamire való strómant. Nem: ez az ember annyira cinikus és elvtelen, hogy a 82 éves anyukáját is kihasználná, csakhogy pénzhez jusson.

Persze lehet, hogy az első magyarázat a helytálló. De amikor ilyet olvas  az ember, kinyílik a bicska a zsebében. És ha mégis visszaélt a 82 éves anyukája helyzetével, megérdemli az emberek megvetését.

loading...