Doppingolással gyanúsították meg Hosszú Katinkát – az úszónő elvesztette a pert

óriási lebőgés hosszú katinka filmje

Igaz, hogy Hosszú Katinka úszó már két aranyérmet szerzett a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon, de a bíróságon veszített.

Egy kanadai újságíró, Casey Barrett ugyanis még 2015 májusában azt írta róla a világ egyik legnívósabb szakmai lapjában, a Swimming World Magazine-ban: nem hisz abban, hogy Hosszú csak a kitartó munka miatt lett klasszis, doppingolással gyanúsította meg a magyar úszót. – írja a HVG.

Hosszú akkor azt mondta, sosem tett ilyet és teljesen távol áll az ilyesmi tőle.

„Nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet.”

Mellé állt az akkori szövetségi elnök, Gyárfás Tamás is, azt írta, „sajnálatos módon sejtetések, sőt, mondhatni vádaskodások jelentek meg”, de ezeket „a leghatározottabban vissza kell utasítanunk”.

Az ügy a bíróság elé került, a 24.hu azt írja, tavaly nyáron az arizonai bíróság azt állapította meg, hogy Barrett csak a véleményét írta le, elutasították Hosszú keresetét. Fellebbezett, de másodfokon is csak az elutasításig jutott, az indok is ugyanaz volt. Az újságíró nem tényeket sorolt, ez a fajta véleménynyilvánítás pedig belefér.

Irigyek mindig vannak és lesznek is. Az viszont felháborító, hogy Hosszú Katinka, aki a világ legelismertebb úszói közé tartozik, csak úgy vádolható legyen mindenféle légből kapott dologgal, főleg ha az olyan súlyos ügy, mint a dopping, vagyis a különféle szerekkel felturbózott teljesítmény.

Ha ez véleménynyilvánítás, akkor nekünk az a véleményünk, hogy menjen a búsba mindenki, aki alaptalanul vádolja meg Katinkát, vagy ha mégis megteszi, először csinálja utána, amit ő!

loading...