Kiderült az igazság Rogánról – ezt nem fogja tudni letagadni, mint a helikopterezést

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI - nol.hu

Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter még korábban beszélt arról egy rádióműsorban, hogy az Orbán-kormány szeretné kifizettetni Brüsszellel a határkerítés építésének felét. Ezt azzal indokolta, hogy a kerítéssel nem csak a saját polgárait, hanem minden európait is véd a magyar kormány.

A miniszter továbbá azt állította, Brüsszel kijelentette, hogy Magyarországnak nem fizet a kerítésért, miközben például Bulgáriában részben támogatta a kerítésépítést.

Arra, hogy Brüsszel valóban támogatta-e a bolgárok kerítésépítését, az Index EUrológus blogja kérdezte meg Tove Erns-t, az Európai Bizottság szóvivőjét, aki kijelentette:

“Nem finanszírozzuk semmilyen kerítés vagy fal építését a külső határokon, ahogy ezt Bulgária esetében sem tettük. Amihez az EU támogatást nyújt, az megfigyelő- és más határellenőrző rendszerek kiépítése, amelyek segítségével hatékonyabban lehet ellenőrizni az EU határait.”

Így biztos forrásból tudhatjuk már, hogy az Európai Bizottság kerítésre nem, de technikai eszközök beszerzésére, a határőrizet fejlesztésérére ad pénzt a tagállamoknak.

Tehát nem igaz az a kijelentés, miszerint Bulgária kapott a kerítésre pénzt, amiből viszont az következik, hogy Rogán Antal arcátlanul hazudott.

Forrás: index.hu

loading...