Vágó István bejegyzése miatt szorul a hurok Orbán körül

Forrás: nol.hu

Vágó István egyik Facebook posztjában egy olyan dolgot osztott meg, ami teljes egészében megváltoztatja a Fidesz eddigi politikáját. Mindent erre építettek fel a kormánypártiak az elmúlt években, amiről most kiderült, hogy csak egy általuk generált dolog volt.

A volt műsorvezető arról tett ki bejegyzést, miszerint Angela Merkel német kancellár egy műsorban kifejtette, hogy 2015-ben Orbán Viktor utasítására nem engedték tovább a menekülteket a Keleti pályaudvarról. A kancellár asszony kijelentéséből arra lehet következtetni, hogy Orbán idézte elő azt a zűrzavart ami akkor Budapest központjában létrejött, hogy utána az áldatlan állapotok képeivel pánikot tudjon kelteni. Így gyártott ellenségképet.

„DK: Merkel szerint Orbán zárta a Keletibe a menekülteket

Angela Merkel német kancellár a 2015-ben a budapesti Keleti pályaudvaron ragadt, majd gyalog útnak induló menekültekről beszélt egy műsorban. A német kancellár, aki Orbánnal ellentétben láthatóan nem fél a vitáktól, úgy fogalmazott a vitaműsorban, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”. A német kancellár aznap telefonon beszélt Orbán Viktorral, így tudhat róla, ha személyesen Orbán hozott döntést a menekültek Keletibe zárásáról.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz. Igaz-e, amit Angela Merkel állít, miszerint személyesen Orbán Viktor hozott döntést a menekültek Keleti pályaudvaron tartásáról? Igaz-e, hogy Orbánék tudatosan leállították a vonatközlekedést, hogy aztán félelemkeltésre használják a gyalog útnak induló menekültekről készült képsorokat?

Varju László
alelnök
DK”

Természetesen a menekülteket nem Orbán indította útnak, de mindaz ami 2015-ben Magyarországon történt, az egyedül Orbán Viktor színjátéka, hisz szándékosan Ő idézte elő. A menekültek amilyen gyorsan csak lehetett, tovább akartak volna menni, de a miniszterelnök utasítására lezárták a Keletit, nem jártak a vonatok és ezért gyűlt fel az a rengeteg ember a pályaudvaron, ezért alakult ki a hetekig tartó rendkívüli állapot!

loading...