Friss: feljelentették Orbánékat hűtlen kezelés elkövetése miatt – az Főügyészség is reagált

Forrás: nepszava.hu

Feleslegesen költött el a kormány 5,6 milliárd forintot Hadházy Ákos szerint a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” plakátokra. Az LMP-s társelnök ezért feljelentést tett hűtlen kezelés elkövetése miatt, melyet a Fővárosi Főügyészség elutasított.

Hadházy szerint a közpénzt olyan célra kellene elkölteni, amely a kormány feladatainak ellátásához szükséges, ezeknek a plakátoknak a kihelyezése pedig szerinte nem ilyen.

„Olyan kampányokra, amelyek nem a végrehajtó hatalom döntéseivel kapcsolatosak, álláspontom szerint a kormányzati kommunikátorok nem költhetnének, mert azzal hűtlen kezelést valósítanak meg”- állt az LMP-s politikus feljelentésében.

Az ilyen magas összegre elkövetett hűtlen kezelésért akár 10 év börtönbüntetés is járhatna, ám még a bíróságig sem jutott el az ügy, hiszen az ügyészség már el is utasította Hadházy feljelentését.

Az ügyészség ezt azzal indokolta, hogy szerintük társadalmi célja van a plakátnak, ugyanis Soros gigantikus arcképén kívül szerepel rajta a nemzeti konzultáció eredménye is, azaz a „99% elutasítja az illegális bevándorlást” apró betűs szöveg. Az eredmény kommunikálása pedig azért szükséges, hogy ellássa információval az állampolgárokat.

Szerintük a kormányzati döntéshez kapcsolódás kimutatható annak ellenére, hogy a hangsúly főleg Soros György arcképén és az ellene irányuló szövegen van, adta hírül az index.hu.
A Fidesznek most úgy sikerült kijátszani a törvényt, hogy ráírták kicsiben a konzultáció eredményét.

Tehát végeredményében, gyűlöletkeltő plakátokra költeni közpénzek milliárdjait nem hűtlen kezelés, hanem társadalmi célt szolgáló tájékoztatás!

loading...