Megdöbbentő dolgok derültek ki Mészáros Lőrincről és Tiborc Istvánról – csak figyeld a számokat!

Forrás: nol.hu

Mára már Orbán Viktor veje, Tiborcz István is beszállt a Balaton-környéki bizniszbe. Áprilisban még az volt a hír, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, több balatoni kemping üzemeltetését vette át, ma viszont már az, hogy a legértékesebb vízparti óriástelkek tulajdonjoga is a Mészáros–Tiborcz érdekkörre szállt.

Keszthely mellett ugyanis Badacsonyban, Balatonakaliban, Akarattyán és a déli part több településén is tulajdonosi jogokat szerzett ez az érdekkör.

Májusban egy majdnem 3 hektáros keszthelyi kempingterület tulajdonjogát nyerte el felszámolási eljárásban az a pécsi kft., melyet napokkal ezelőtt egy Tiborcz Istvánhoz köthető cég felvásárolt, valamint hozzá köthető céghez került egy százezer négyzetméteres fonyódi kemping is. A Balatonakaliban található 3,7 hektáros táborhely a Mészáros-féle Konzum-csoporthoz került, míg a Badacsonyörsi 3,5 hektár pedig a gigavállalat csúcsmenedzseréhez, Jászai Gellérthez.

Orbán Viktor két fő emberének ráadásul még szerencséje is volt. A telkeknek melyeket most szereztek meg, eredeti irányára valamivel több volt, mint amiért hozzájutottak.

A telkek ára eredetileg összesen majdnem 2,5 milliárd lett volna, de a Mészáros–Tiborcz projektcsapatoknak csupán 850 millió forintjába került.

Ki kell emelni továbbá, hogy egy tavalyi kormányrendelet alapján, a tó körüli fejlesztésekhez szükséges forrásokat biztosítja majd az állam.

Összesen 5 milliárd jut majd kempingcsinosításra, 6 milliárd forint a minőségi turizmus számára épülő szállásférőhelyekre és 10 milliárd energiahatékonyság-javításra, foglalkoztatásra és a munkaerő versenyképességének növelésére, közölte az mno.hu.

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István hihetetlen érzékkel tapintja ki az állam pénzütőerét!

loading...