Ha eleged van a vizes vb-s cikkekből, most mutatunk valami igazán megdöbbentőt a témáról

Forrás: MTI

Összesen 170 milliárd forintot költött a magyar állam, a Budapesten megrendezett vizes világbajnokságra. Erőltetett meneten vagyunk túl, hisz a költségek elszállása miatt megrémült és visszalépett Mexikó helyett mi bevállaltuk, hogy 2021 helyett már négy évvel hamarabb megrendezzük a világbajnokságot. Az amúgy is tetemes költségeket még jobban feltornázva ezzel. Mindenesetre azt biztosan el fogja mondani a nemzetközi úszószövetség minden egyes tagja, hogy ez volt minden idők legjobb úszó világbajnoksága.

Megérte-e a korábban tervezett sokszorosáért, 170 milliárd forintért rendezni egy világbajnokságot?

A kormány szerint igen. Ez minden pénzt megért nekik.

Nekünk anyagilag biztosan nem, ennyit sehol nem költenek a városok rendezésre, Mexikó a töredéke miatt lépett vissza. Ilyenkor persze el lehet sütni a felbecsülhetetlen értékű hírverést, tényleg pazar képek készültek az óriás toronyugrásról, háttérben a parlamenttel, mégis nehéz elfelejteni, hogy hárommilliárdot számláztak le az állványokból összeillesztett toronyra és az előtte lévő medencére. Tételes elszámolás helyett pedig könnyű azzal visszavágni, hogy a nemzeti összefogást támadja, aki az elszállt költségeket firtatja, adta hírül a 444.hu.

Nyilván számos fejlesztés is maradandó érték, becsatornázták végre a Margitszigetet, de például kihagyott ziccer, hogy a belül világszínvonalú, 10 világcsúccsal büszkélkedő Duna Aréna nem csábít arra kívülről, hogy előtte fotózkodjanak az emberek, nem lesz szépsége vagy izgalmas külseje miatt ikonikus épülete Budapestnek. 43 milliárdért belefért volna.

Nagy esemény volt, szép teljesítmény, hogy bevállalták a beugró szerepet, és villámgyorsan összerakták, de az is kiderült, hogy az olimpiát sem rendeztük volna meg annyiból, amennyit előzetesen állítottak. És az ennek a 170 milliárdnak a nagyon sokszorosa lett volna.

 

loading...