Döbbenetes térkép jelent meg Magyarországról – nem a hőségtől ver le a víz, ha ezt meglátod

800px-Hungary_map_with_Balaton

Az elmúlt napokban újabb fontos lépést tettek a Fidesz érdekeltségeibe tartozó nagyhatalmak. Az Észak-Magyarországi, Kelet-Magyarországi és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadásai is Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltségébe kerültek.

Heinrich Pecina korábban a Mediaworks kiadóvállalat tulajdonosaként volt ismert a magyar médiapiacon. Ezt a kiadót aztán eladta Mészáros Lőrinc egyik cégének, miután megszüntette a Népszabadságot.

A legtöbb vidéki napilap a Mediaworks-é volt, és a kormányközeliek hatalma tovább nő azzal, hogy Andy Vajna egyik céges érdekeltsége megveszi a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A szinte egész Magyarország feletti uralom átvételének folyamata, a Russmedia bekebelezésével zárul. Így lényegében az egész vidéki sajtó – a kormányközeli üzletembereknek hála – úgy táncol, ahogy a Fidesz fütyül.

Az osztrák üzletember mindig jó viszonyt ápolt a Fidesz legfelsőbb köreivel, de mindeddig függetlenebbnek bizonyult, mint Andy Vajna vagy Mészáros Lőrinc. Azonban most úgy látszik, Pecina Orbán akaratának megfelelően cselekszik. A HVG szerint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB adott hitelt neki a Russmedia megvásárlására. Ezek a bankok viszont Mészáros Lőrinchez köthető pénzintézetek, adta hírül a 444.hu. A szálakat így nem nehéz visszavezetni egészen Orbán Viktorig.

Azok a napilapok, lokális újságok, amelyekre annak idején úgy tekintettünk, mint a régiónk híreinek csatornáira, mostanra olyan kormánypropagandává váltak, amit jó ízlésű ember akkor sem olvas, hogyha a kormánypártra adta le a voksát. Ezekből a lapokból kiváló újságírókat küldtek el csak azért, mert a kádereiknek kellett hely, vagy épp mert egy Orbán interjút hamisított valaki, aki épeszű gondolkozás szerint egész biztosan nem valamelyik dolgozó volt.

Mostanra még több ilyen lap lett, néhány év múlva pedig szinte csak ilyen marad. Ez a NER Magyarországa.

loading...