Egy bátor újságírónő olyat lépést tett az Orbán rendszer lebontásáért, hogy egy egész nemzet büszke lehet rá

kép forrása: Facebook

Emlékezetes, hogy az őrült tusványosi Orbán-beszéd egyik fő üzenete az ellenzéki sajtó elleni megátalkodott küzdelem volt a 2018-as kampányban.

„A helyzet az, hogy az előttünk álló kampányban nekünk elsősorban a külső erőkkel szemben kell helytállnunk, Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni a következő kilenc hónapban” – jelentette ki Orbán. 

Ez a kijelentés annyira egyértelmű, hogy aki egy kicsit is ismeri a Fidesz-politika működését tudja, hogy ez egyértelmű hadüzenet az ellenzéki újságíróknak

Németh Szilárd, a Fidesz ügyeletes fröcsögője hétfői sajtótájékoztatóján erre rá is erősített azzal, hogy arrogánsan kioktatta az Index újságíróját

Nem minden újságírót lehet kilóra megvenni és vannak akik keményen üzenni is mernek a NER katonáinak

Így tett Oroszi Babett, a HírTV riportere is, július 26-i Facebook-posztjában. Üzenetét változtatás nélkül közöljük:

„németh szilárd tegnapi performansza kapcsán úgy érzem, itt az ideje tisztázni néhány dolgot. engem oroszi babettnek hívnak. újságíró vagyok. ez a mindennapokban azt jelenti, hogy minden reggel úgy kelek fel, úgy indulok el a munkába, hogy emlékeztetem magam arra: én vagyok az, akinek ellenőriznie kell a politikusokat. ez a szakmám lényege. az anyukám, az apukám, a szomszéd és a boltos néni helyett teszem ezt. a politikusok az ő pénzükből élnek, az ő pénzükkel gazdálkodnak, és az ő nevükben beszélnek. de a szomszéd nem tud odamenni hozzá, hogy megkérdezze, te figyelj már, az én adómmal mégis mit csinálsz? az én nevemben mégis miről beszélsz? hogy képzeled, hogy bűnszervezetnek nevezed azokat, akik helyettem, a szomszéd néni helyett megkérdezik, hogy mik a céljaid az én adómból kapott pénzzel, az általam adott felhatalmazással. miért döntöttél úgy, ahogy döntöttél, az én nevemben? szóval, tisztelt nézők, tisztelt olvasók. amikor németh szilárd nem válaszol nekem, vagy bármelyik kollégámnak, akkor azt nem árt tudnotok, hogy ilyenkor valójában nem nekem nem válaszol, hanem nektek., ilyenkor titeket nem tart még annyira sem, hogy összetett mondatokat ejtsen ki a száján. végszónak pedig: valóban, van megbízóm. az pedig nem más, mint ti, akik nem tudtok odamenni kérdezni, akiknek nincs lehetőségük számon kérni se a kormányt, se az ellenzéket. és ha ezért egy bűnszervezet tagjának tart németh szilárd, legyen. büszkén viselem, hogy a nép nevű bűnszervezet tagja lehetek.”

loading...