Egymilliárd forint – ennyi pénzt fognak Orbánék elkölteni, ha megmutatjuk, mire, meghökkensz

Forrás: nol.hu

Nem fogod elhinni, mire költ több mint 1 milliárdot a kormány!

A héten született két hivatalos döntés is arról, hogy a 2017-es asztanai világkiállításon való magyar részvételre, plusz 210 millió forintot költsünk!

Elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium módosította a kazah és magyar cégekből álló konzorciummal kötött szerződését. A közbeszerzést „A 2017. évi Asztanai Szakvilágkiállításon való magyar megjelenés komplex kivitelezésével, üzemeltetéssel, szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátása” tárgyban írták ki, és a héten az eredeti nettó 1,073 milliárd forintos ár emelkedett nettó 1,122 milliárdra. Vagyis ötvenmillió forinttal költenek rá többet. Az indoklás szerint pavilonnal kapcsolatos pótmunkák miatt lett szükség a módosításra, adta hírül a zoom.hu.

A konzorcium tagja az L.A.C. Holding Zrt., amelynek a vezérigazgatója és tulajdonosa Horváth László, Kazahsztán tiszteletbeli konzulja. Ő volt az, aki 2014 év elején egy éjszaka a Budai Várban akkorát tűzijátékoztatott a saját szülinapján, hogy az egész város felriadt rá.

A kormány egyik keddi határozata is az Expón való magyar részvételről szól. Azonban nem a nemzetgazdasági tárcának, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak csoportosít át 160 millió forintot. Ezt nem a pavilonra költik, hanem az „Asztanai Szakvilágkiállításon történő megjelenéshez kapcsolódó országpromóció megvalósítása érdekében” van rá szükség.

Az összköltségek tekintetében, a kormány korábban költött már nettó 190 millió forintot az előkészületekre, aztán jött a most már nettó 1,122 milliárdra hízott kivitelezési megbízás és ez az elköltendő 160 millió forint. Ez összesen 1,472 milliárd forint!

Az asztanai Expo a Jövő energiája címet viseli, júniusban nyílt meg és szeptemberben zárul. A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint az Expo nagy siker, hatalmas sorok kígyóznak a pavilonoknál, csak éppen nem magyarnál: azt inkább arra használják a látogatók, hogy megpihenjenek a látogatás közben.

loading...