Szenzációs hír a magyar családoknak: érkezik a globális rezsicsökkentés!

A kép illusztráció

Örülünk a 10-20%-os rezsicsökkentésnek, de az igazán nagy változást nem a kormány hozza el, hanem a felvilágosult energiatermelés. Jó hírekkel számolhatunk be!

Ismét meglepetést okozott a napenergia, amely nem is olyan régen még olyan drága volt, hogy csak az űrhajókon volt értelme a használatának – derül ki a Bloomberg cikkéből. A korábban vártnál hamarabb ütheti ki az áramtermelésből a szenet és a gázt. A jövő a világ egyes részein már valójában a jelen.

A Boomberg New Energy Finance (BNEF)jelentése 2040-ig próbálta előre jelezni a világ energiaiparát fenekestől felforgató folyamatokat. A napenergiával termelt elektromos energia ára már ma is versenyképes a szénerőművekben termelt áraméval Németországban és az USA-ban és 2021-re ugyanez lesz a helyzet két olyan gyorsan növekvő óriási piaccal, mint India és Kína – foglalta össze a Bloomberg értesüléseit a napi.hu.

Most jön a jó hír!

A napenergia hasznosításával termelt villamos energia ára 2009 óta a negyedére zuhant, és 2040-re további 66 százalékkal fog esni.

Az E.ON Energiaszolgáltató 2014-re 1 579 kWh-ra becsülte az éves lakossági áramfogyasztás átlagos mértékét. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban 366 forintba került 10 kWh villamos energia, így ezek alapján könnyen kiszámítható, hogy évente átlagosan 57 791 forintot költünk áramra, amelynek egy része ezek szerint a jövőben megspórolható lesz – vonta le a következtetéseket a penzcentrum.hu.

loading...