Orbán személyesen, titkos levélben válaszolt az olimpikonok nyílt levelére: részletek a cikkben

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kovács Tamás mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja korábban nyílt levelet írt Orbán Viktornak. Ebben azt írja,  hogy hozzá is megérkezett a nemzeti konzultáció, de nem küldi vissza, mert értelmezhetetlen, általános kérdéseket feszeget és helyette fogalmazzák meg a kérdésekre a válaszokat.

„Ebben az országban nem rezsit kell csökkenteni, hanem normális munkabéreket, nyugdíjakat kell adni az embereknek és felzárkóztatni a béreket, nyugdíjakat osztrák, német szintre.”

Majd bevallotta, 1990-ben Antallra, 1994 óta mindig a Fideszre szavazott nemzeti érzelmű polgárként. Most a Facebookon Kovács azt írja, Orbán válaszolt neki.

„Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Köszönöm Miniszterelnök úr, a mai napon részemre küldött válasz levelét, külön köszönöm, hogy értékelte őszinte aggodalmamat a nemzet jövőjének alakulása tekintetében. Továbbra is nemzeti érzelmű, keresztény polgár maradok, akinek a továbbiakban is őszinte, egyenes véleménye lesz ebben a politikailag megosztott országban!

Maradok őszinte tisztelettel”

A levelet Kovács szerint Orbán egyik munkatársa kézbesítette neki, és nem hozza nyilvánosságra, mert nem nyílt, hanem magánlevél.

Kovács korábbi levelében ez állt:

„de 2014-es választások után történt valami…megváltozott a Fidesz politikája, morálja, becsülete, és tovább fokozta az amúgy is megosztott magyar társadalom kettészakadását. Elfelejtette a Fidesz, mint kereszténydemokrata párt Isten intelmeit tízparancsolatában , hogy: ne lopj, ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy, valamint mások tulajdonát ne kívánd!!! Két éve a kommunista rendszer uszításai jutnak eszembe, amikor csak azt hallom és látom az óriás plakátokon, tévében,rádióban, sajtóban, hogy: EU, Brüsszel, Gyurcsány, multik, migránsok, Simicska, Soros,MSZP, MSZMP, Jobbik mindenki ellenünk van, ezek mind hibásak a kialakult helyzetért, ezzel megosztva a társadalmat, embereket, családokat, barátokat egymás ellen fordítanak, elbutítva az embereket, ellenvéleményt nem tűrő hangon, egymásnak ugrasztva, gyűlöletet szítva….hová vezet ez?? …mi lesz ennek a vége??…csak egy vélemény lehet ebben az országban…??? ..a Fidesz véleménye…???”

Tanulságként levonhatjuk, hogy érdemes nyílt levelet küldeni a miniszterelnök úrnak, mert olvassa őket, sőt, esetenként válaszol is. Te is küldenél Orbánnak ilyet? Írj a Facebook-oldalunkra, és lehozzuk!

loading...